Secretarul de stat american Blinken a avertizat Rusia că sancţiunile sunt inevitabile, în cazul anexării teritoriilor ucrainene

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Secretarul de stat american Anthony Blinken și omologul său rus Serghei Lavrov - discuție purtată înainte de începerea invaziei ruse din Ucraina
Secretarul de stat american Anthony Blinken și omologul său rus Serghei Lavrov - discuție purtată înainte de începerea invaziei ruse din Ucraina

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi secretarul de stat american, Antony Blinken, au avut o convorbire telefonică 'directă şi sinceră', fiind prima convorbire dintre cei doi, care a avut loc de la începutul operaţiunii militare speciale ruse în Ucraina şi până în momentul de faţă.

După cum a anunţat Blinken, s-a discutat despre soarta cetăţenilor americani, condamnaţi în Rusia, jucătoarea americană de baschet Brittney Griner şi fostul puşcaş marin Paul Whelan, precum şi despre sancţiunile care vor fi impuse împotriva Rusia în cazul anexării de ea a teritoriilor ucrainene.

''Am adresat un apel, prin care am solicitat Kremlinului să accepte oferta noastră de a-i elibera pe Paul Whelan şi pe Brittney Griner'', a anunţat Blinken, potrivit RADOR.

Blinken a mai precizat că a discutat cu Lavrov despre acordul privind crearea coridorului privind exportul cerealelor din Ucraina, încheiat de Turcia, Ucraina şi ONU.

La rândul său, ministrul rus de externe a specificat că situaţia cu privire la exportul de cereale este complicată din cauza sancţiunilor SUA, iar promisiunile SUA că vor face unele excepţii de la restricţiile impuse împotriva Rusiei la exporturile de produse alimentare ruseşti ''nu au fost deocamdată', puse în aplicare''.

Companiile de transport maritim nu se grăbesc să exporte milioanele de tone de cereale blocate în Ucraina, din cauza minelor care plutesc în derivă în apele Mării Negre, precum şi din cauza altor riscuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel