Sea Shield 18. Exerciţiu NATO în Marea Neagră

Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sea Shield. 21 de nave militare, 10 aeronave de luptă și un submarin au participat la SEA SHIELD 18, cel mai mare exercițiu multinațional, organizat în anul 2018, de Forțele Navale Române. 

Sea Shield. Peste 2.300 de militari din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina au pus  în aplicare în perioada 7-11 mai,  proceduri standard NATO de luptă împotriva amenințărilor asimetrice, aeriene, submarine și maritime, conform unui scenariu bazat pe o situație geopolitică fictivă.

Forțele Navale Române au participat cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detașamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare și scafandri de luptă, Forțele Aeriene Române asigură secvențele de luptă împotriva amenințărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer și, în premieră, Forțele Terestre Române participă cu un detașament de infanteriști de la Brigada 9 Mecanizată „Mărășești".

Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) a fost reprezentat de către Gruparea navală permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), care desfăşoară activităţi specifice, în Marea Neagră, din data de 1 mai şi din componenţa căreia face parte şi fregata românească „Regele Ferdinand".

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel