Sistemele Patriot ucrainene fac ravagii: Un Su-35 și două Su-34 ale Rusiei, doborâte simultan. Rușii erau în misiune în formație

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ziua de 17 februarie aduce vești sumbre pentru Forțele Spațiale Aeropurtate ale Federației Ruse. Acestea au pierdut nu doar unul sau două, ci trei avioane - cuprinzând două bombardiere Su-34 și un avion de vânătoare Su-35, aflate în prima linie. Această informație a fost scoasă la iveală de Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene, indicând direcția estică a liniei de front unde au fost doborâte aceste avioane inamice.

 

Sâmbătă, aviația rusă a pierdut trei avioane în același timp - două bombardiere operativ-tactice Su-34 și un avion de vânătoare Su-35, pe direcția est.

,,În dimineața de 17 februarie 2024, în direcția est, unitățile Forțelor Aeriene Ucrainene au distrus trei avioane inamice deodată - două avioane de vânătoare-bombardament Su-34 și un avion de vânătoare Su-35!”, a informat Comandamentul Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

Faptul că toate cele trei avioane au fost distruse în același timp, indică o formație de luptă care avea ca misiune să lanseze bombe cu kit UMPK (bombe ghidate). Conform tacticii de utilizare, două Su-34 lovesc ținte terestre sub acoperirea unui avion de vânătoare Su-35, care poate lansa și rachete antiradar.

Cel mai probabil, ca și în pe 22 decembrie 2023, așa-numita tactică „Patriot în roaming”, care vânează aeronave rusești deplasându-se rapid în apropierea liniei frontului, ar fi putut fi folosită, precizează analiștii publicației ucrainene Defense Express.

Rachetele antiaeriene Patriot GEM-T lovesc țintele aerodinamice de mare altitudine până la o distanță de 150 km. Iar zona fără evadare, adică zona în care o aeronavă de luptă inamică nu mai poate scăpa de rachetă, are o rază de cel mult 110 km, conform datelor disponibile. În același timp, distanța maximă de planare a bombelor de aviație rusești ghidate (UMPK) este de până la 60-70 km.

Sukhoi Su-34 și Su-35 sunt două modele speciale de aeronave utilizate de Forțele Aeriene Ruse, fiecare cu capacități și roluri distincte. Su-34, cunoscut și sub numele de Fullback, funcționează în principal ca un avion de vânătoare-bombardament, conceput pentru a livra încărcături utile semnificative către ținte inamice. În schimb, Su-35, sau Flanker-E, este un avion de luptă multirol avansat capabil să execute misiuni de superioritate aeriană, de atac și de recunoaștere. 

În rolul său de bombardier, Su-34 vine echipat cu un arsenal de arme aer-sol. Este conceput pentru a pătrunde în teritorii ostile, a-și lansa încărcătura utilă și a se întoarce în siguranță. Blindajul său robust și contramăsurile electronice îi conferă o anumită rezistență împotriva apărării inamice. Cu toate acestea, merită menționat faptul că nu este o aeronavă invizibilă și poate fi identificată cu ajutorul sistemelor radar. 

În schimb, Su-35, deși nu este o aeronavă cu adevărat invizibilă, are o amprentă radar redusă în comparație cu Su-34. Această caracteristică îl face mai dificil de reperat de către radarele inamice, permițându-i să opereze mai aproape de liniile inamice fără a fi detectat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel