Patru ”aligatori” mai puțin: Ucrainenii susțin că au doborât patru elicoptere de atac, probabil KA-52, în doar 18 minute

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Numărul de echipamente distruse ar putea fi chiar mai mare de patru, se arată în comunicatul Forțelor Aeriene.

Forțele aeriene spun că au dovezi care confirmă doborârea celor 4 elicoptere Ka-52.

UPDATE: Forțele aeriene spun că au fotografii și videoclipuri care confirmă doborârea celor 4 elicoptere Ka-52.

„Au fost mai multe ținte. Confirmarea lor este acum în curs. Aceste patru ținte (4 elicoptere Ka -52) au fost confirmate, că au fost doborâte. Există chiar și dovezi video și foto”, a declarat Yuriy Ignat, purtătorul de cubânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, citat de Ukrainska Pravda.

****

În dimineața zilei de 12 octombrie, unitățile Forțelor Aeriene ucrainene au distrus cel puțin 4 elicoptere de atac ale Federației Ruse.

După spusele militarilor ucraineni, totul s-a întâmplat în doar 18 minute.

„De la 8:40 a.m. până la 8:58 a.m. pe 12 octombrie, în sudul Ucrainei, unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene au distrus cel puțin patru elicoptere de atac inamice (probabil Ka-52), care sprijineau cu putere de foc trupele de ocupație terestre în direcția sud”, se arată în comunicarea Serviciului de presă al Forțelor Aeriene.

Potrivit datelor preliminare, un elicopter a căzut pe teritoriul eliberat de ocupația rusă, iar restul de trei aparate de zbor, în spatele liniei frontului.

Forțele Aeriene adaugă că s-a efectuat foc și asupra altor două elicoptere, astfel încât numărul echipamentelor distruse poate crește.

 

Forțele armate ale Ucrainei spun că ar fi lovit și un sistem S-300

În cursul zilei curente, marți, 11 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au respins toate atacurile rusești în Donbas și au lovit un sistem de rachete antiaeriene S-300, lângă Zaporijjia.

Acest lucru se precizează în rezumatul de seară al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Reamintim că, în ultimele două zile, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Au fost lansate peste 100 de rachete de croazieră: pe 10 octombrie, 84 de rachete (în mare parte, rachete Kalibr) și 28 de rachete (Kh-101, Kh-55 - mai ieftine și mai imprecise) pe 11 octombrie. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel