Se înmulțesc accidentele din Rusia: Un tren de marfă care transporta combustibil a fost sabotat la 70 de km de granița cu Ucraina

Un ''dispozitiv exploziv'' a provocat luni deraierea unui tren de marfă într-o regiune rusă din apropierea Ucrainei, fără a face victime, a spus un responsabil local, în contextul temerilor privind atacuri şi acţiuni de sabotaj ucrainene în Rusia, potrivit AFP şi Reuters.

Din cauza unei explozii în regiunea de vest a Rusiei, Briansk, la granița cu Ucraina, un tren de marfă a deraiat, a declarat guvernatorul local într-o postare pe rețelele de socializare.

”Un dispozitiv exploziv neidentificat a explodat, ceea ce a determinat ca locomotiva trenului de marfă să iasă de pe șine”, a declarat guvernatorul Brjansk, Aleksander Bogomaz , pe Telegram.

El a adăugat că trenul transporta combustibil și materiale de construcție și că nu există răniți.

 

Imaginile distribuite pe rețelele de socializare au arătat mai multe vagoane-cisternă răsturnate și un fum întunecat urcând în aer, la aproximativ 70 km nord de granița cu Ucraina.

Conform companiei ruse de căi ferate, incidentul s-a produs la 10.17, ora Moscovei (07:17 GMT). Locomotiva şi şapte vagoane au deraiat, iar locomotiva a luat foc.

Autorităţile ruse spun că regiunea Briansk, care se află la graniţa cu Ucraina şi Belarus, s-a confruntat cu mai multe atacuri ale unor grupuri de sabotori pro-Ucraina în cele 14 luni de la începutul invaziei ruse. Sâmbătă, guvernatorul a spus că patru civili au murit după ce Kievul a bombardat un sat de peste frontieră.

Separat, guvernatorul regiunii Leningrad din Rusia, Aleksandr Drozdenko, a spus că o linie de curent a fost aruncată în aer în cursul nopţii şi că în apropierea altei linii a fost găsit un dispozitiv exploziv. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel