Se apropie contraofensiva? Rușii susțin că au doborât în Crimeea două rachete balistice ucrainene de tip Hrim-2

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sistem de rachete operativ-tactice ucrainean de tip Grom-2
Sistem de rachete operativ-tactice ucrainean de tip Grom-2

Consilierul șefului Republicii Crimeea, Oleg Kryuchkov, a anunțat că, pe 06.05.2023, sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au doborât în peninsulă două rachete balistice ucrainene.

“Informații actualizate. Două rachete balistice Hrim-2 (rus. Grom-2) au fost doborâte deasupra Crimeii”, a scris Kryuchkov pe canalul său de Telegram, find citat ulterior de agențiile de presă rusești Interfax și Tass.

Anterior, șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, declarase că sâmbătă a fost distrusă o rachetă ucraineană de către forțele de apărare antiaeriană din peninsulă.

Este pentru a doua oară când se confirmă oficial doborârea de rachete operativ-tactice ucrainene de tip Grom în spațiul aerian al Peninsulei Crimeea. Primul caz a fost înregistrat în luna aprilie a acestui an.

De cealaltă parte, experții ucraineni se îndoiesc de informațiile apărute și susțin că imaginile prezentate de ruși sunt mai degrabă opera unei drone „Stryzh”.

Sistemul Hrim-2/Grom-2

Activarea periodică a sistemelor de apărare antiaeriană în Crimeea și Sevastopol are loc începând din luna august anul trecut. Practic, în majoritatea cazurilor, a fost vorba despre atacuri cu drone de dimensiuni reduse.

În Crimeea și Sevastopol se menține un nivel ridicat, respectiv “galben”, de amenințare teroristă, precum și un regim de răspuns la nivel mediu.

Comentariul autorului: În ultimele ore, armata ucraineană și-a intensificat atacurile executate, în special, cu drone asupra Peninsulei Crimeea.

Acest lucru poate reprezenta un indiciu pentru faptul că se apropie declanșarea unei contraofensive a militarilor ucraineni, care ar trebui să vizeze, ca direcție principală, chiar Crimeea.

După ce a fost depășită data de 30 aprilie, anunțată inițial ca termen pentru începerea unor acțiuni ofensive ale Forțelor Armate ale Ucrainei, se poate aprecia că atacurile de amploare pot să înceapă în orice moment. Un alt termen limită ar putea fi reprezentat de data de 09 mai, la care în Rusia sunt încā programate mai multe parade militare, inclusiv cea tradițională de la Moscova.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel