Scutul antirachetă din Polonia este aproape gata

Eduard Pascu |
Data publicării:

Viceamiralul Jon Hill, director al Missile Defense Agency (MDA) a vizitat amplasamentul Sistemului de apărare a rachetelor Aegis Ashore (AAMDS) din Polonia și a examinat starea construcției, transmite defenceblog.

În prezent, amplasamentul scutului anti-rachetă din SUA din Polonia se apropie de ultimele faze de construcție la Redzikowo Naval Support Facility (NSF), cea mai nouă instalație a Marinei. După finalizarea construcției, scutul antirachetă Aegis Ashore din Polonia va extinde o capacitate defensivă care protejează teritoriile, populațiile și forțele europene NATO împotriva rachetelor balistice lansate din afara regiunii euro-atlantice.

Primul scut antirachetă Aegis Ashore a fost înființat la Deveselu, România în 2016, ca parte a apărării europene avansate anunțată de administrația Obama în 2009. Aegis Ashore folosește un sistem defensiv aproape identic cu cel folosit de distrugătoarele de rachete ghidate și de croazieră ale US Navy.

Sistemul este proiectat pentru a detecta, urmări, angaja și distruge rachetele balistice în zbor. Complexul de la Redzikowo va consta într-un sistem radar pentru controlul focului, echipamente de control și comunicații Aegis. Separat, va găzdui mai multe module de lansare care conțin interceptoare Standard Missile-3 (SM-3).

Vezi și: Comandantul Jackie Knick: Sistemul de la Deveselu, singurul operațional care poate apăra Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel