Cum a blocat Ucraina accesul la un punct logistic rus în Crimeea (Foto). Nava rusă Novocherkassk zace pe fundul mării în portul Feodosia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Analistul OSINT MT Anderson a pus la dispoziția publicului imagini din satelit ce prezintă obiectivele de bază ale Flotei ruse a Mării Negre, amplasate la Novorossiysk și în Sevastopol și Feodosia, ocupate temporar.

 

Imaginea de la Feodosia a atras aici o atenție deosebită, deoarece sugerează următoarele: deși rușii au blocat acest port cu baraje pentru a se apăra de un eventual alt atac al Forțelor Armate Ucrainene, rusii nu mai folosesc acest port pentru logistică după ce ucrainenii au atacat cu rachete de croazieră și au scufundat marea navă de desant Novocherkassk.

Se pare că s-a făcut o greșeală neintenționată în datarea acestei imagini, și anume "2023", în loc de 2024.

Mai mult, după cum arată această imagine, Novocherkassk continuă să zacă pe fundul portului, iar rușii nici măcar nu au încercat să o ridice și să o scoată de acolo.

Feodosia, care are o linie de cale ferată separată, este blocată, ceea ce îi împiedică acum pe ruși să folosească această facilitate pentru logistica lor militară, precizează publicaţia ucraineană Defense Express, în baza imaginilor publicate de către analistul OSINT MT Anderson.

Înainte de episodul cu distrugerea navei de desant Novocherkassk, care a avut la sfârșitul lunii decembrie 2023, după cum au arătat imaginile din satelit disponibile publicului, militari ruși foloseau în mod regulat portul Feodosia pentru a transborda mărfuri cu ajutorul unor nave de desant mari. Acest lucru a fost facilitat, în special, de faptul că o linie de cale ferată era conectată la debarcader, ceea ce a permis efectuarea unui transport mai rapid.

Și astfel se pare că, după ce nava Novocherkassk a fost lovită cu rachete de croazieră de către forțelor armate ucrainene, unul dintre cele mai importante canale logistice a fost închis..

Utilizarea navelor de desant ca "feriboturi" le-a permis rușilor să aibă un fel de "alternativă" la așa-numitul "Pod al Crimeii", dar pentru aceasta aveau nevoie de un punct accesibil pentru descărcare. Portul din Feodosia ocupat temporar a fost un astfel de punct pentru trupele ruse până în decembrie 2023, dar acum este inutilizabil.

După atacul cu rachete al Forțelor Armate ale Ucrainei din 24 martie 2024, în componenţa Flotei ruse din Marea Neagră au rămas doar 7 nave mari de desant. Unele dintre ele, după cum rezultă din imaginile aceluiași MT Anderson, se află în portul Novorossiysk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel