Scenariu privind o situație cu victime multiple. Armata română a „intervenit” și cu Piranha în varianta MEDEVAC

Foto: Trustul de Presă al MApN
Foto: Trustul de Presă al MApN

Exercițiul medical interinstituțional MASCAL 22 s-a desfășurat, între 16 și 25 mai, succesiv, în Baza militară 99 Deveselu și în Bazele aeriene 85 „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, din Bacău, și 57 Mihail Kogălniceanu.

Potrivit unui comunicat emis de MApN către DefenseRomania, la activitate, organizată de Comandamentul Forțelor Întrunite al MApN, au participat peste 200 de militari și civili cu circa 40 de mijloace tehnice (ambulanțe simple și pentru victime multiple, autospeciale de stingere a incendiilor, de descarcerare, de prima intervenție și comandă, precum și PIRANHA de tip MEDEVAC) din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății, precum și militari aliați din bazele militare menționate.

Scenariul exercițiului a fost fictiv și a avut ca scop verificarea și exersarea punerii în aplicare a „Planurilor de intervenție în cazul unei situații cu victime multiple”.

Forțele participante au avut oportunitatea de a se antrena împreună și de a acționa coordonat pentru aplicarea planurilor de intervenție în astfel de situații, precum și de a exersa cooperarea interinstituțională în situația producerii unor incidente cu victime multiple.

Acest exercițiu, aflat la prima ediție, va putea fi permanentizat, cu frecvență anuală.

MASCAL este un eveniment în care numărul, tipul sau severitatea leziunilor victimelor depășesc capacitatea și capabilitățile unei formațiuni medicale. Astfel, declanșarea acestuia nu este determinată de tipul sau amploarea incidentului care a generat victimele, ci de capabilitățile disponibile la nivelul formațiunii medicale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel