Scenariu cu Țările Baltice în contextul Rusia-Ucraina. Ce spune ministrul Dîncu despre planurile lui Putin

Anca Murgoci |
Data publicării:
Scenariu cu Țările Baltice în contextul Rusia-Ucraina
EXCLUSIV
Scenariu cu Țările Baltice în contextul Rusia-Ucraina

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a vorbit, vineri, la DefenseRomania și DCNews, despre planul lui Vladimir Putin. A fost întrebat dacă Țările Baltice ar putea fi atacate, în acest context tensionat.

Se gândește Putin să ia Țările Baltice? - a fost întrebat ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

 

 

Scenariu puțin probabil

 

„Este puțin probabil, pentru că noul URSS pe care îl visează în discursul său - și se vede foarte bine în referințele pe care le face mereu - e cel care se bazează pe majoritate rusă. În fond, propaganda din ultimele zile, din discursurile lui Putin, a fost următoarea: Ucraina e un stat artificial, nu a existat niciodată, a fost construită de comuniști, luându-se României, Poloniei, Ungariei părți pentru ca să fie construit acest imperiu. Altfel spus, el a încercat să incinte populațiile, știindu-se că avem o minoritate importantă acolo, știind că tratamentul pe care autoritățile ucrainene... Dar aceasta nu este o discuție în timp ce îi arde casa vecinului, dar e o discuție pe care oricum trebuie să o purtăm. (...) El vrea să refacă, de fapt, baza rusească și, eventual, pentru a nu da satisfacție, pentru a le folosi propagandistic, să lase teritoriile care au fost luate de URSS în zonă tampon”, a spus, vineri după-amiază, la DefenseRomânia și DCNews, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.

„Nu cred că ar merge atât de departe, pentru că ar fi prea aproape de granița NATO”, a mai spus ministrul Vasile Dîncu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel