Scenariu cu repetiție: Colaboratorii rușilor sunt retrași din Nova Kahovska / F. Rusă va trimite în Ucraina trupele antrenate pe teritoriul Belarusului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Invadatorii ruși au luat toți colaboratorii din Nova Kahovska, regiunea Herson. Trădătorii au părăsit orașul din cauza fricii de ofensiva Forțelor Armate, susțin ucrainenii.

 

Centrul de Rezistență Națională, structură guvernamentală ucraineană, informează că au început să fie evacuați din Nova Kahovska nu doarcei care dețineau funcții în administrația de ocupație, ci și cei care au participat la raiduri împotriva civililor.

”Toți trădătorii activi au părăsit orașul, pentru că simt că eliberarea acestuia este o chestiune de timp”, a menționat Centrul.

În același timp, localnicii au fost îndemnați să părăsească Nova Kahovska până când orașul va fi deocupat de Forțele Armate ale Ucrainei.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a publicat informații operaționale privind  invazia rusă  din seara zilei de 27 noiembrie.

Potrivit părții ucrainene, ocupanții se pregătesc să transfere în Ucraina unitățile antrenate în Belarus.

”Mișcarea personalului și a echipamentelor militare ale inamicului pentru echiparea unităților care au suferit pierderi continuă. Este de așteptat ca gruparea trupelor inamice care operează în teritoriile ocupate temporar și ocupate temporar ale Ucrainei să fie consolidată datorită transferului anumitor unități de pe teritoriul Republicii Belarus după ce dobândesc capacități de luptă”, se spune în mesaj.

Belarus continuă să sprijine agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, oferă teritoriul și spațiul aerian pentru lansarea rachetelor și a loviturilor aeriene, a precizat Statul Major.

Rușii continuă să-și concentreze principalele eforturi pe efectuarea de operațiuni ofensive în zonele Bahmut și Avdiivka. Aceștia au efectuat bombardamente de la tancuri, mortiere, butoaie și artilerie de rachete.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

Informațiile britanice spun că, în ciuda eliberării, Herson rămâne vulnerabil la artileria rusă.

„Orașul este vulnerabil pentru că rămâne în raza de acțiune a majorității sistemelor de artilerie ruse, care acum trag de pe malul de est al Niprului, din spatele liniilor de apărare proaspăt fortificate”, a spus serviciile de informații britanice.

Mai multe explozii s-au auzit, luni dimineaţă, în Herson, deşi nici în oraş, nici în regiune nu a fost declanşată alerta de raid aerian - transmite postul public Suspilne, citat de Rador. Exploziile nu au fost confirmate de autorităţi şi nici de administraţia militară a oraşului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel