Scăpat din circa 10 încercări de asasinat, șeful GUR ucrainean, Kirillo Budanov, prognozează ce se va întâmpla cu Crimeea. Varianta Belarus, o diversiune

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Kirilo Budanov, youtube / Ukrainska Pravda
Foto: Kirilo Budanov, youtube / Ukrainska Pravda

Publicația Washington Post, citând „o persoană apropiată lui Budanov”, scrie că șeful serviciului de informații al Armatei ucrainene a fost vizat în ultimii ani de cel puțin 10 încercări de asasinat.

Publicația americană arată, spre exemplu, că în 2019, o bombă a fost pusă sub mașina lui Budanov, dar a explodat prea repede.

Ajuns în timp record la gradul de general, Budanov rămâne o țintă pentru Kremlin, mai ales după explozia de pe podul Kerci din Crimeea, din octombrie. Atunci Moscova i-a numit vinovați de cele petrecute pe agenții GUR conduși de Budanov.

În ultimul său interviu, acordat WP, Budanov a punctat care vor fi principalele direcții în care va evolua războiul în Ucraina.

 

Varianta Belarus, o diversiune?

 

Kirilo Budanov / youtube, UPravda

Discursul lui Budanov este, evident, în direcția că Ucraina ”trebuie să facă totul pentru a se asigura că Crimeea se întoarce acasă până la vară”.

În același timp, el susține că recuperarea Crimeei nu-l va determina pe Vladimir Putin să folosească arme nucleare.

”Totul a început în Crimeea în 2014, totul se va termina acolo. Aceasta este o tactică de a speria Vestul. Rusia este o țară de la care te poți aștepta la multe, dar nu la o prostie, de-a dreptul. O lovitură nucleară va duce nu numai la înfrângerea militară a Rusiei, ci și la prăbușirea acesteia. Și ei știu foarte bine acest lucru", a adăugat șeful GUR.

În ceea ce privește varianta ca Rusia să reia ofensiva de pe teritoriul Belarusului, Budanov a numit o astfel de dezvoltare a evenimentelor dreptu una improbabilă. Potrivit acestuia, Federația Rusă încearcă pur și simplu să distragă atenția și de a diviza dispunerea  pe front a trupelor ucrainene. 

Așa cum cum evaluează și Institutul pentru Studierea Războiului, Federația Rusă va încerca în următoarele șase luni să efectueze o nouă încercare de ofensivă decisivă, cel mai probabil în regiunea Luhansk.

”Rusia are aproximativ 326 de mii de militari pe frontul din Ucraina”, avertizează șeful GUR.

De-a lungul anului trecut, șeful GUR a lansat o serie de declarații privind cursul războiului.

De exemplu, pe 29 octombrie, el a prezis că operațiunea de dezocupare a Hersonului va dura până la sfârșitul lunii noiembrie. Tot în octombrie, Budanov spunea că în timpul iernii războiul va intra într-o fază de stagnare.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie, Budanov anunța că se apropie perioada decisivă a războiului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel