Scandalul Skripal, spionul otrăvit: Consulat, închis

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

O ultimă lovitură în scandalul Skripal, spionul otrăvit: consulatul britanic din Sankt Petersburg a fost închis.

Consulatul Regatului Unit din Sankt Petersburg s-a închis, a anunţat joi ambasadorul britanic în Rusia, Laurie Bristow, citată de agenţiile de presă ruse.

Acum câteva zile, acolo a avut loc ultima recepţie, cu ocazia aniversării reginei Elisabeta a II-a, a precizat el.

'Consulatul general a reprezentat Regatul Unit în nord-estul Rusiei timp de 26 de ani. Din nefericire, acest capitol al istoriei noastre a ajuns la final. Nu este alegerea noastră', a spus diplomatul.

Rusia a ordonat închiderea consulatului după ce a fost acuzată de otrăvirea în Regatul Unit a fostului spion rus Serghei Skripal. Atacul cu agent neurotoxic Noviciok împotriva lui Skripal şi a fiicei acestuia, la Salisbury, pe 4 martie, a fost urmată de expulzarea de către Londra a 23 de diplomaţi ruşi.

Măsuri similare au luat mai multe ţări europene, precum şi Statele Unite. Moscova a expulzat la rândul său un număr egal de diplomaţi occidentali şi a îngheţat contactele bilaterale cu partea britanică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel