Scandal diplomatic. Navă sub pavilion moldovenesc reţinută în Spania

S.I. Catalin |
Data publicării:

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a cerut ministrului Economiei să explice ce este cu nava sub pavilion moldovenesc care avea la bord 1,4 tone de cocaină. Explicațiile au fost cerute înainte de a începe ședința Cabinetului de Miniștri iar premierul a declarat că acestea sunt necesare pentru a nu lăsa loc de interpretări.

„Cu toții am văzut astăzi informația cu referire la nava sub pavilion moldovenesc care a avea la bord peste 1,4 tone cocaină. Eu cred că are de suferit astfel imaginea Republicii Moldova chiar dacă nici-un cetățean al nostru nu lucra pe această navă”, a declarat premierul Pavel Filip care a ceurt ulterior mai multe informații de la ministrul Gaburici, potrivit Deschide.md.

„Nava este înregistrată pe numele unei companii al cărui fondator este un cetățean al Argentinei. Echipajul este format din cetățeni ai Turciei, Bulgariei, Gerogiei și Ucrainei. Astfel Republica Moldova nu va fi în niciun fel sancționată”, a răspuns Gaburici. 

O navă sub pavilion moldovenesc cu 1,4 tone de cocaină la bord a fost reținută în acest weekend în Spania, în apropierea insulelor Canare. Remorcherul de model ”Breath” a fost înregistrat provizoriu în Registrul de stat al navelor al Republicii Moldova, iar până la incident se afla în procedură de perfectare a documentelor pentru înregistrare permanentă, comunică MOLDPRES.

Solicitat de Agenţie, şeful Căpităniei Portului Giurgiuleşti, Victor Andruşca, a specificat că nava aparţinea unui agent economic din Georgia şi avea un echipaj format din cetățeni ai Turciei, Bulgariei, Ucrainei și Georgiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel