Scandal diplomatic între Ucraina și Ungaria, ambasador convocat. Acuze de amestec în alegerile interne

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministerul de Externe al Ucrainei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că autoritățile din Ungaria s-ar amesteca în „viața politică internă a Ucrainei”, precizând că există semne clare în acest sens. 

Oficialii ucraineni le cer oficialilor maghiari să se abțină de la vizite în regiunea Transcarpatia și să nu se amestece în procesul electoral care va avea loc în Ucraina în următoarele zile, informează Unian. Pe data de 21 iulie Ucraina are programate alegeri parlamentare.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Yehor Bozhok, l-a convocat pe ambasadorul Ungariei Istvan Ijgyarto și i-a transmis că „Budapesta trebuie să fie atentă și să respecte liniile roșii în momentul în care intercaționează cu cetățenii ucraineni de origine maghiară din regiunea Transcarpatia”.

 

Ucraina își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru ca Ungaria să nu se amestece în alegeri

 

Ucraina este îngrijorată și de o serie de vizite în regiunea Transcarpatiei a unor oficiali maghiari care, în declarații publice, nu s-au ferit să își arate sprijinul pentru anumiți candidați la alegerile din 21 iulie 2019. Totodată, Ucraina a criticat și întâlnirea recentă a premierului Viktor Orban cu șeful Societății pentru Cultura Maghiară din Transcarpatica, parlamentar ucrainean.

"Am aflat cu susprindere că, în pofida recomandărilor Kievului, șeful Cancelariei premierului maghiar, Gergely Gulyas, a folosit pașaportul diplomatic pentru a efectua o vizită în timpul căreia a participat la un eveniment public în Ujgorod. Considerăm asemenea acțiuni o încălcare a normelor diplomatice și a spiritului bunei vecinătăți. Ucraina își rezervă dreptul de a lua măsuri pentru a împiedica amestecul Ungariei în politica internă din Ucraina”, mai precizează Ministerul de Externe al Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel