Sateliții Iranului au lovit duminică baza americană Al Asad din vestul Irakului

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Informația a fost raportată de canalul Telegram „Știri Sabreen” legat de Hezbollah, mișcarea radicală șiită Asaib Ahl al Haq și Corpul Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene.

Baza aeriană Ain al Asad din vestul Irakului a fost lovită de rachete duminică. Rachetele Katyusha au vizat duminică dimineața baza aeriană Ain al Asad, care găzduiește forțe americane și alte forțe internaționale în vestul Irakului, iar o explozie s-a auzit în interiorul bazei, au declarat două surse din armată pentru Reuters.

Cel puțin una dintre explozii a fost auzită în interiorul bazei aeriene. Deocamdată nu există știri despre pagube sau victime.

Acesta este încă un atac împotriva bazelor americane din Irak și Siria.

Sâmbătă, sistemele de apărare de la Ain al - Asad au interceptat și doborât două drone în timp ce zburau lângă bază.

Baza aeriană Ain al - Asad este situată în vestul provinciei Anbar. 

Pe 20 octombrie, ministrul irakian al Apărării, Thabet al Abbasi , a făcut o vizită surpriză la aceeași bază aeriană Ain al Asad pentru a evalua situația de securitate și a inspecta unitățile militare.

Cu o zi înainte, joi 19 octombrie, baza fusese vizată de un număr nespecificat de rachete de tip Grad.

Miercuri, 18 octombrie, aceeași bază a fost atacată de alte două drone.

Între timp, coaliția facțiunilor șiite armate ale Rezistenței Islamice din Irak a revendicat atacul de ieri dimineață asupra bazei coaliției internaționale conduse de SUA din Al Tanf, Siria, lângă granița cu Iordania și Irak, precizând că baza fusese atacată cu trei drone, care „au lovit țintele direct și precis”. La rândul său, Coaliția internațională raportase că a doborât două drone, în timp ce a treia a lovit în schimb baza, provocând pagube materiale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel