Satelit rus, comportament foarte anormal. Oficial american, ipoteză șocantă

Vladimir Neagu |
Data actualizării: | Data publicării:

În octombrie 2017, Rusia a scos pe orbită un nou satelit, care se comportă „anormal”, a declarat adjunctul secretarului de stat american pentru controlul armelor, Yleem Poblete, potrivit Reuters.

"În octombrie 2017, Ministerul rus al Apărării a plasat pe orbită un obiect prezentat ca fiind `dispozitiv spaţial de verificare`, însă comportamentul acestuia nu se aseamănă cu nimic observat până acum la nivelul capabilităţilor situaţionale sau satelitare. Suntem preocupaţi din cauza unui comportament foarte anormal. Nu ştim sigur ce este şi nu există niciun mod să îl verificăm. Intenţiile Rusiei în privinţa acestui satelit sunt neclare şi constituie în mod evident o evoluţie foarte îngrijorătoare, mai ales ţinând cont de afirmaţiile Comandamentului spaţial rus care a evidenţiat că `asimilarea noilor prototipuri de unităţi militare spaţiale reprezintă principala sarcină a Forţelor spaţiale.`", a afirmat Yleem Poblete, secretar de Stat asistent al SUA, în cursul unui seminar desfăşurat în Elveţia.

Rusia consideră că afirmațiile oficialului american sunt ”acuzații nefondate și calomnioase, bazate pe suspiciuni, presupuneri”. 

Scopul adevărat al dispozitivului este necunoscut, comportamentul său pe orbită nu este compatibil cu sarcinile efectuate de către un ”satelit inspector”, a mai spus oficialul american.

Ministerul Apărării al Rusiei susține că aparatul în cauza arată ca o platformă spațială pe care pot fi plasate diferite alte încărcături utile

La Moscova s-a afirmat că pe platformă în cauză a fost instalat deja echipament de detectare de la distanță pe scoarţa Terrei și echipament pentru filmarea diverselor obiecte spațiale.

Trebuie amintit că Statele Unite intenționează să înfiinţeze forțele spațiale drept al șaselea tip de arma până în anul 2020.

Washingtonul intenționează să creeze patru divizii de Forțe Spațiale: în subordinea unui comandament spaţial se va afla o agenție de achiziții de sateliţi pentru uz militar, forțele aerospațiale, o agenție de dezvoltare spațială, precum și o forţă de operațiuni spațiale.

Activitatea noilor unităţi va fi concentrată pe respingerea obstacolelor în comunicațiile militare prin satelit, dar şi consolidarea capacitaţii sistemelor de navigație la nivel mondial.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel