Sărutul otrăvit al Chinei. Beijingul transmite Manilei să nu își facă griji, deși a autorizat Garda de Coastă să deschidă focul

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

China are dispute privind suveranitatea maritimă cu mai multe state din sud-estul Asiei în Marea Chinei de Sud, ape teritoriale pe care Beijingul le revendică aproape în totalitate.

În acest sens, China a adoptat o lege care, în premieră, acordă explicit permisiunea Gărzii de Coastă să tragă asupra unor vase străine. Iar un stat care se consideră „țintă” acestei legi e Filipine, cu capitala la Manila. Situația dintre China și Filipine e una extrem de tensionată, iar în ultimii ani Beijingul a efectuat mai multe incursiuni în apele teritoriale ale statului Filipine. Pe lângă Filipine, China are dispute teritoriale și cu Vietnamul.

Ambasada Chinei la Manila a reacționat după controversatul proiect de lege. Chinezii transmit că țara lor va continua să negocieze diplomatic cu Filipine în ceea ce privește disputa în apele teritoriale ale Mării Chinei de Sud. Beijingul a dat asigurări că legea nu e una cu „dedicație”, scrie South China Mourning Post.

Totodată, chinezii precizează că multe țări dețin un asemenea act legislativ și își reiterează opțiunea ca tensiunile teritoriale să fie soluționate pe cale diplomatică.

Amintim că principalul organism legislativ chinez, Comitetul Permanent al Congresului Naţional al Poporului, a adoptat legea Gărzii de Coastă a Chinei. 

Potrivit proiectului de lege publicat anterior, Garda de Coastă are permisiunea să folosească "toate mijloacele necesare" pentru a opri sau a preveni ameninţările din partea vaselor străine.
Legea specifică circumstanţele în care pot fi folosite diferite tipuri de arme, cele care pot fi ţinute în mâini, instalate pe nave sau aeriene.

Primul articol al legii explică faptul că legea este necesară pentru a apăra suveranitatea, securitatea şi drepturile maritime ale Chinei, ceea ce trădează poziția pacificatoare a Chinei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel