Şapte nave iraniene au luat foc în portul Bushehr (Foto/ Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin şapte nave au luat foc la un șantier naval din portul Bushehr, în sudul Iranului, a precizat miercuri agenţia de presă Tasnim, citată de Reuters.

Acest nou incident a ridicat deja multe semne de întrebare, deoarece această ţară din Orientul Mijlociu s-a confruntat în ultima perioadă cu o serie de explozii şi incendii produse în circumstanţe misterioase în apropierea unor uzine şi structuri cheie – instalaţii sensibile care sunt parte a infrastructurii critice iraniene – precum şi puncte de interes militar, inclusiv o explozie survenită cu două săptămâni în urmă, care a distrus un etaj al instalaţiei nucleare Natanz unde Teheranul îmbogăţeşte uraniu, precizează Epoch Times.

Acum o serie de nave din portul Bushehr din sudul Iranului au luat foc în circumstanţe misterioase. Miercuri, pompierii s-au străduit să stingă incendiile pe cel puţin şapte nave din port, potrivit Reuters.

Până în prezent, nu au fost raportate victime.

După cum am remarcat recent, mass-media centrală occidentală - inclusiv The New York Times - au început să speculeze că exploziile „aleatorii” sunt orice dar nu întâmplătoare, astfel că există o atenţie tot mai mare din partea presei, legată de probabilitatea existenţei sabotajului din partea agenţiilor de informaţii israeliene sau americane.

Există, de asemenea, posibilitatea unor grupări teroriste interne, precum şi a opoziţiei iraniene şi a grupurilor paramilitare revoluţionare care provoacă distrugeri ale punctelor cheie iraniene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel