Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Mercenari Wagner în Libia
Mercenari Wagner în Libia

Procurorul general al Rusiei a anunţat că cei 33 de cetăţeni ruşi arestaţi în Belarus sub acuzaţia că ar fi fost implicaţi într-un complot pentru destabilizarea acestei ţări au revenit în Rusia, transmite Agerpres, citând Reuters.

Bărbaţii reţinuţi erau acuzați că făceau parte din Wagner Group, grup de mercenari apropiat de Kremlin. Ucraina ceruse extrădarea acestora, întrucât suspectează că aceşti mercenari au luptat alături de separatiştii sprijiniţi de ruşi în conflictul din estul ţării.

Autorităţile din Belarus au reţinut acest grup de cetăţeni ruşi luna trecută şi au afirmat că ei erau implicaţi într-un complot pentru destabilizarea ţării înainte de alegerile prezidenţiale de duminică, câştigate de Aleksandr Lukaşenko, în urma unui vot considerat fraudat de zecile de mii de protestari care au ieşit apoi în stradă.

Potrivit versiunii Moscovei, aceşti cetăţeni ruşi se aflau în Belarus în tranzit către o ţară latino-americană.

Președintele statului Belarus, Aleksandr Lukașenko îi acuzase pe mercenarii ruși din Wagner Group, cunoscuți după ocuparea ilegală a Crimeei și ca „omuleții verzi”, că plănuiau să organizeze „un masacru” la Minsk înaintea alegerilor prezidențiale.

În contextul alegerilor prezidențiale din Belarus, autoritățile de la Minsk au arestat 33 mercenari ruși din Wagner Group, acuzați că ar fi încercat să destabilizeze țara. 

De partea cealaltă Moscova a negat vehement că cei reținuți ar fi din Wagner Group și a anunțat sec că e vorba despre cetățeni angajați ai unei firme de securitate privată care se deplasau spre America de Sud. 

Alegerile prezidețiale au fost câștigate de Aleksandr Lukaşenko, cel intitulat de presa internațională ca fiind „ultimul dictaor din Europa” cu 80%.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel