S-a creat „coaliția blindatelor de luptă” pentru Ucraina. Germania și Polonia gândesc pe termen lung și pun bazele unei coaliții esențiale pentru Armata ucraineană

Cătălin Costea |
Data publicării:
Transport militar al unei mașini de luptă Marder în Germania. Photo source: Bundeswehr
Transport militar al unei mașini de luptă Marder în Germania. Photo source: Bundeswehr

Germania și Polonia intenționează să colaboreze pentru a crește producția de muniție pentru Ucraina și creează o coaliție pentru a furniza vehicule blindate Ucrainei. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a făcut această declarație la o conferință de presă ținută cu omologul său polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysh, luni, 18 martie, la Pruszkowm (Polonia).

Sprijinul pentru armata ucraineană nu se referă doar la furnizarea de muniție, care „poate fi găsită undeva”, a declarat Pistorius. „Vorbim despre furnizarea comună de rachete și arme. Pe de o parte, facem asta acum, dar pe de altă parte, aceasta face parte din efortul de a crea un nou potențial, conceput pentru viitor, pentru perioada care așteaptă Ucraina în următorii câțiva ani”, a explicat șeful Ministerului german al Apărării.

2. Transport ... (transport-germania-bundeswehr_24743300.jpg)

Transport militar în timpul unor manevre în Germania. Photo source: Bundeswehr

Pistorius a adăugat că crearea unei coaliții pentru furnizarea de vehicule blindate Ucrainei va fi discutată pe 19 martie la întâlnirea Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei - cunoscut sub numele de Ramstein. 

Ministrul german a remarcat, de asemenea, importanța cooperării dintre Berlin și Varșovia în sprijinirea Kievului. O astfel de conexiune este deosebit de importantă pe fundalul încercărilor frecvente ale Moscovei de a „separa și dezbina Occidentul”, a menționat el.

 

UE va constitui un grup de răspuns rapid. „Coaliția pentru furnizarea de blindate de luptă”, printre cele mai importante de la începutul invaziei ruse

 

Miniștrii Apărării au declarat că activitatea coaliției privind furnizarea de vehicule blindate va începe pe 26 martie, iar celor două țării li se vor alătura și alte state, printre care Marea Britanie, Suedia și Italia. „Aceasta este una dintre cele mai importante coaliții care au fost create”, a declarat Kosiniak-Kamysh reporterilor.

Miniștrii au mai spus că ambele țări vor lua parte la crearea unui „grup militar de reacție rapidă”, care va fi chemat să respingă un posibil atac asupra țărilor Uniunii Europene. Potrivit acestora, începând cu luna iulie, grupurile de trupe poloneze și germane, formate din câte 2.500 de militari din fiecare țară, vor fi gata să răspundă imediat provocărilor, dacă este necesar.

3.  Vehicule ... (vehicule-de-lupta-pentru-infanterieifv_marder_66231800_10460300.jpg)

 Vehicule de transport ale infanteriei de tip „Marder”

Anterior, Germania, Franța și Polonia au convenit asupra unei „noi coaliții de capabilități de artilerie cu rachete cu rază lungă de acțiune” pentru armata ucraineană, după cum a anunțat cancelarul german Olaf Scholz pe 15 martie, în urma întâlnirii cu președintele francez Emmanuel Macron și cu  premierul polonez Donald Tusk în cadrul așa-numitului „Triunghi Weimar”.

Astăzi, la Baza Aeriană Ramstein din Germania, va avea loc cea de-a 20-a întâlnire a Grupului de contact pentru problemele de apărare ale Ucrainei. Secretarul american al Apărării Lloyd Austin va lua parte la lucrările ședinței. 

Austin a invitat în mod tradițional miniștrii apărării din lume să discute despre diferitele provocări de securitate cu care se confruntă aliații și partenerii americani. La ședința similară anterioară, din 14 februarie, a participat pentru prima dată și noul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrskîi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel