S-300 și obuzierele de 152 de mm sunt pe lista armelor Bulgariei, solicitate de Kiev. Acestea se adaugă cererilor de Su-25 și MiG-29

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul ucrainean al Apărării a predat Bulgariei o listă cu 30 de tipuri de arme de care Kievul are nevoie pentru a lupta împotriva forțelor Federației Ruse.

"De la bun început am cerut Bulgariei diverse tipuri de arme. În lista furnizată de Ministerul Apărării, am notat peste 30 de articole, inclusiv cele mai necesare echipamente de apărare aeriană", a declarat ambasadorul Ucrainei în Bulgaria, Vitali Moskalenko, citat de Interfax-Ucraina.

El a menționat că lista include, în special, sisteme S-300, precum și diverse complexe de rachete antiaeriene.

De asemenea, Bulgaria ar mai putea furniza și piese de artilerie, model sovietic, de 152 mm, care acum sunt utilizate intensiv ep front de militarii ucraineni

„Problema aprovizionării cu obuziere de 152 mm, instalații de artilerie autopropulsată, obuze și mortare rămâne de asemenea relevantă”, a subliniat diplomatul.

În general, a spus el, lista este „destul de largă și variată” și în multe puncte poate fi satisfăcută, deoarece este probabil ca Bulgaria să aibă totul pe listă.

"Anterior, am trimis o cerere pentru elicoptere și avioane Su-25 și MiG-29. Toate armele care se află în Bulgaria de pe vremea URSS sunt absolut necesare pentru noi, necesare pentru Ucraina", a conchis Moskalenko.

Totuși, pare destul de improbabil ca Bulgaria să renunțe așa de ușor la sisteme antiaeriene de tip S-300, mai ales că ministrul bulgar al apărării a exprimat oarece rezerve față de modelul adoptat de alte state din flancul estic, care au trimis în Ucraina o parte din armele de producție sovietică în schimbul unor arme occidentale ”din anii 1960-1970”.

”Furnizarea unei arme vechi în detrimentul altora vechi nu este o soluție. Da, oferă compatibilitate cu aliații noștri, dar nimic mai mult. Avem nevoie de echipamente militare noi şi moderne”, spunea ministrul bulgar al apărării, Dimităr Stoianov.

Reamintim, pe 3 noiembrie, Adunarea Națională a Bulgariei a susținut rezoluția privind furnizarea de ajutor militar și tehnic Ucrainei.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play)    iOS (App Store)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel