Rușii vor să refacă flota de avioane de vânătoare de tip Su-35S. Trei aeronave au fost livrate Forțelor Aerocosmice

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Corporația întrunită constructoare de avioane (OAK) din Rusia, parte a corporației de stat Rostec, a anunțat, pe 10.09.2022, că Întreprinderea de Aviație Y.A. Gagarin din Komsomolsk pe Amur a predat Forțelor Aerocosmice un nou lot de avioane de vânătoare noi de tip Su-35S. 

Echipajele Forțelor Aerocosmice au asigurat transferul aeronavelor către locul de dislocare permanentă, efectuând trei aterizări intermediare. Avioanele au fost introduse în dotarea Centrului de întrebuințare în luptă al Aviației de Vânătoare din localitatea Astrakhan.

Prin livrarea noilor aeronave, a fost finalizată realizarea celui de-al treilea contract încheiat cu Ministerul rus al Apărării pentru furnizarea de avioane de vânătoare Su-35S de generație 4++. Până la sfârșitul anului curent, va începe și implementarea celui de-al patrulea contract, care prevede livrarea a 22 de avioane până în 2024.

Comentariul autorului: Dintr-un material video postat pe YouTube de societatea producătoare și din fotografiile publicate pe site-ul Ministerului rus al Apărării rezultă faptul că centrul de instrucție din Astrakhan a primit în dotare trei avioane de vânătoare Su-35S. Acestea au numere de bord albastre, de la 01 la 03.

În perioada 2012-2020, în înzestrarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost introduse 98 de avioane Su-35S, achiziționate în baza unor contracte încheiate în 2009 (48) și 2015 (50).

Al treilea contract, care a fost implementat în perioada 2021-2022, a prevăzut achiziționarea unui lot suplimentar de opt aeronave Su-35S.

Astfel, în prezent, Forțele Aerocosmice ar trebui să dețină 106 avioane operaționale de tip Su-35S. Însă, două aeronave de acest tip au fost pierdute de la începutul anului 2022 (una în cadrul conflictului cu Ucraina).

 

Su-35S au fost incluse în șase escadrile

 

În principal, avioanele de vânătoare Su-35S au fost incluse în șase escadrile, cu câte 12 aeronave fiecare, din patru regimente de aviație. Este vorba despre două regimente din Regiunea Militară Est (Regimentul 22 Aviație de Vânătoare - Centralnaya Uglovaya și Regimentul 23 Aviație de Vânătoare - Dzemgi) și două din Regiunea Militară Vest (Regimentul 159 Aviație de Vânătoare - Besovets și Regimentul 790 Aviație de Vânătoare - Khotilovo). Regimentele 23 și 159 dispun de câte două escadrile de avioane Su-35, iar Regimentele 22 și 790 au câte o escadrilă de acest tip.

Restul avioanelor de vânătoare de tip Su-35S se află în dotarea unor centre de instrucție, centre de testare a tehnicii de aviație sau unor grupuri de acrobație aeriană.

Avionul de tip Su-35S, intermediar între Su-27 și Su-57, a fost exportat și în China, care dispune de două escadrile cu 24 de aeronave.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel