Rușii transmit „mesaje” și sunt tot mai activi în Alaska. Bombardiere Tu-95MS s-au apropiat de granițele SUA, fiind monitorizate de americani

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardier rusesc Tu-95MS în Alaska. Photo source: Captură video Zvezda TV
Bombardier rusesc Tu-95MS în Alaska. Photo source: Captură video Zvezda TV

Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) a anunțat sâmbătă, pe 10.02.2024, că SUA au detectat și urmărit zborul a patru avioane militare rusești în Zona de Identificare a Apărării Antiaeriene din Alaska (ADIZ).

“Este pentru a treia oară în ultimele patru zile când NORAD a descoperit și monitorizat aeronave rusești. Această activitate rusă în ADIZ are loc în mod regulat și nu este considerată drept o amenințare”, se arată într-un comunicat de presă al comandamentului.

 

Bombardierele TU-95MS monitorizate de americani în zona Alaska nu au încălcat spațiul aerian al SUA și nefiind considerate o amenințare

 

2. Tu-95MS... (tu_95ms_28729300.jpg)

“Aeronavele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu au încălcat spațiile aeriene suverane ale SUA și Canadei”, au precizat reprezentanții NORAD.

Anterior, tot în cursul zilei de sâmbătă, Ministerul rus al Apărării informase că două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au patrulat timp de mai multe ore deasupra apelor neutre ale Mării Bering, în apropierea graniței cu SUA.

“Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au executat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Bering, în apropierea litoralului occidental al regiunii Alaska din SUA”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, citați de agenția Izvestia.

Potrivit precizărilor acestora, “durata zborului a fost de peste șapte ore. Bombadierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare Su-30SM aparținând Forțelor Aerocosmice”.

Pe 07 februarie, două bombardiere strategice Tu-95MS au zburat deasupra apelor neutre ale Mării Bering și Mării Chukotka, iar pe 06 februarie două bombardiere strategice Tu-160 au executat un zbor planificat deasupra apelor Oceanului Înghețat de Nord și Mării Laptev.

Bombardierele strategice Tu-160 și Tu-95MS aparțin Aviației cu rază lungă de acțiune și reprezintă componenta aeriană a triadei nucleare a Federației Ruse. Acestea pot să lovească ținte și cu arme convenționale și bombe de aviație, inclusiv cu rachete de croazieră.

 

Rușii transmit „mesajul” că sunt capabili să efectueze simultan operațiuni în războiul din Ucraina și zboruri în apropiere de granițele SUA

 

3. Bombardier... (tu-95ms_64442300.jpg)

Bombardiere strategice de tip Tu-95MS aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse

Comentariul autorului: Dintr-un scurt material video prezentat de postul de televiziune Zvezda rezultă că una dintre aeronavele Tu-95MS participante la misiunea din proximitatea frontierei americane este cea cu numărul de înregistrare RF-94201, număr de bord 47 roșu.

Aceasta aparține Regimentului 182 Aviație de Bombardament - Ukrainka (Regiunea Amur) din cadrul Diviziei 36 Aviație de Bombardament - Ukrainka a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică).

Probabil că, intensificarea zborurilor bombardierelor strategice rusești din ultima perioadă are ca scop demonstrarea capacității Forțelor Aerocosmice de a participa, simultan, la mai multe operațiuni, în pofida conflictului din Ucraina.

Bombardierele strategice Tu-95MS și Tu-160 participă în mod constant la ostilitățile de pe teritoriul ucrainean, lansând rachete de croazieră de tip Kh-101/Kh-555/Kh-55 asupra unor ținte terestre. Aeronavele întrebuințate în acest scop sunt dislocate pe aerodromurile Engels (Regiunea Saratov) și Olenya (Regiunea Murmansk).

Pentru executarea lansărilor, acestea se deplasează, de regulă, în zona Mării Caspice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel