Rușii susțin că au respins un atac cu rachete asupra Sevastopolului. Nava de salvare Kommuna posibil avariată

Ionel Copcea |
Data publicării:
Ilustrație: Nava Moskva distrusă de rachete Neptun; ukroboronprom
Ilustrație: Nava Moskva distrusă de rachete Neptun; ukroboronprom

În cadrul unui mesaj postat pe canalul său de Telegram, guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhaev, a informat că, pe 21.04.2024, una dintre navele Flotei ruse din Marea Neagră, aflată în partea de nord a Sevastopolului, a respins un atac cu rachetă executat de armata ucraineană.

,,În dimineața zilei de duminică, una dintre navele aflate în partea de nord a orașului Sevastopol a respins un atac cu o rachetă antinavă ucraineană. Fragmente din resturile rachetei au provocat un incendiu de proporții reduse, care a fost stins rapid”, a precizat Razvozhaev.

Acesta le-a cerut locuitorilor din peninsulă să aibă încredere numai în informațiile oficiale. Duminică dimineața, în Crimeea a fost declanșată o alertă de raid aerian și a fost așteptat un atac cu rachete de croazieră sau drone. Circulația pe Podul Crimeea a fost blocată temporar.

Rapoartele autorităților vorbesc despre cel puțin o rachetă ucraineană antinavă, cel mai probabil de tip Neptun.

Deocamdată, nici oficialii și nici presa din Ucraina nu au furnizat informații despre incidentul din dimineața zilei de duminică, 21 aprilie.

Sevastopolul găzduiește baza navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră. Periodic, aceasta este supusă atacurilor cu rachete și drone efectuate de armata ucraineană.

Comentariul autorului: Surse de pe rețelele de socializare vorbesc despre avarierea navei de salvare Komunna a Flotei ruse din Marea Neagră.

Probabil că, atacul cu rachetă a fost respins de una dintre navele de luptă rusești aflate în Golful Sevastopol, iar fragmentele rachetei au căzut pe nava de salvare aflată în port.

Kommuna, denumită inițial Volkhov, este o navă de tip cataraman, aflată în dotarea flotei ruse de peste 100 de ani, respectiv din 14 iulie 1915. Aceasta este cea mai veche navă din dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse, fiind destinată, în special, salvării echipajelor submarinelor.

În luna februarie 2016, în dotarea navei a fost introdus un aparat de salvare submarină la mare adâncime de tip AS-28.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel