Rușii susțin că au distrus în Marea Neagră un detașament de debarcare ucrainean, format din patru vedete rapide și aproximativ 50 de militari

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 30.08.2023, Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a distrus în acvatoriul Mării Negre patru vedete rapide ucrainene având la bord grupe de desant ale Forțelor pentru operații speciale.

,,Pe 30 august, în jurul orei 00:00 (ora Moscovei), un avion aparținând Aviației navale a FRMN a distrus în acvatoriul Mării Negre patru vedete rapide ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care aveau la bord grupe ale Forțelor pentru operații speciale, cu un total de aproximativ 50 de militari, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Interfax.

Deși reprezentanții militari ruși nu au precizat ce tip de aeronavă a fost întrebuințată în această acțiune, se poate presupune că este vorba despre un avion de vânătoare Su-30SM din cadrul Aviației navale a FRMN.

Partea rusă nu a furnizat alte detalii despre locul în care Forțele Armatei ale Ucrainei intenționau să debarce trupe sau alte aspecte ale confruntării de pe mare.

Trebuie remarcat faptul că, recent, militarii ruși au mai anunțat distrugerea unor vedete ucrainene în Marea Neagră.

Astfel, pe 22 august, Aviația navală a FRMN au anihilat, aproape simultan, două vedete rapide ale Marinei ucrainene în zona instalațiilor rusești de extracție a gazelor naturale și în apropierea Insulei Șerpilor.

În incidentul din zona Insulei Șerpilor au fost implicate un avion rusesc de tip Su-30SM și o vedetă rapidă Willard Sea Force fabricată în SUA, având la bord un grup de asalt amfibiu al Forțelor Armate Ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel