Rușii susțin că ar fi doborât două drone ucrainene în Kursk, pe teritoriul Federației Ruse

Sistemele ruse de apărare antiaeriană ar fi doborât două drone ucrainene în regiunea Kursk din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, unde Moscova desfăşoară o ofensivă militară de peste două luni, a scris luni guvernatorul regional Roman Starovoit pe canalul său de Telegram, precizează Agerpres, care citează Reuters şi France Presse. El a spus că nu au fost victime.

Reuters nu a putut verifica imediat informaţia.

"Apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone ucrainene astăzi la 4.15 (1.15 GMT)", în districtul Rîlsk, la graniţa cu Ucraina, a declarat guvernatorul regiunii Kursk Roman Starovoit pe Telegram.

"Nu există victime, răniţi sau pagube materiale. Situaţia este total sub control", a adăugat el.

Interesant e că agenția de presă Tass a publicat și ea știrea, dar ulterior a șters materialul.

Presa internațională nu precizează despre ce drone ar fi vorba.

Agerpres amintește că acest anunţ intervine la scurt timp după ce autorităţile ruse au raportat că un incendiu de origine nedeterminată devasta un depozit de produse petroliere situat în regiunea vecină Briansk, la aproximativ 200 km nord de Rîlsk.

Acest incendiu a fost semnalat în jurul orei locale 2.00, potrivit autorităţilor, cu aproximativ două ore înainte de distrugerea celor două drone în regiunea Kursk.

Cu toate acestea, nu a existat imediat niciun motiv pentru a stabili o legătură între aceste două incidente şi Starovoit nu a oferit alte detalii.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel