Rușii spun că au lovit Su-24 ucrainene purtătoare de rachete Storm Shadow folosind intens războiul electronic pentru a „păcăli” apărarea Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-24 ucrainean. Photo credit: Ukrainian Air Force @Twitter
Su-24 ucrainean. Photo credit: Ukrainian Air Force @Twitter

În cursul nopții de 16.10.2023, trupele ruse au întrebuințat din nou mijloace de război electronic pentru crearea de ținte false, în timpul unor atacuri executate în Regiunile Dnepropetrovsk și Poltava.

Media rusă susține că, în urma înșelării adversarului, au fost distruse obiective de pe aerodromul Mirgorod, între care și un sistem de apărare antiaeriană, precum și un punct de desfășurare pentru personalul Forțelor Armate ucrainene pregătit să fie trimis pe front.

Sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a lansat mai multe rachete în încercarea de a doborî țintele aeriene care apăreau pe ecranele radarului. Cu toate acestea, rachetele antiaeriene au explodat în aer, fără să întâlnească ținte reale. După cum s-a dovedit ulterior, acestea au răspuns, de fapt, la momelile generate de mijloacele rusești de război electronic.

 

Rușii spun că au lovit Su-24 ucrainene purtătoare de rachete Storm Shadow și SCALP

 

2. Su-24 care... (su-24-storm-shadow_36747700_42008400.jpg)

Su-24 care transportă o rachetă Storm Shadow

În urma descoperirii poziției, sistemul ucrainean de apărare antiaeriană a fost distrus fiind lovit cu o rachetă reală. De asemenea, se pare că două avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Ucrainei au fost distruse pe aerodromul din Mirgorod. După cum a informat publicația Voennoye Obozreniye într-unul dintre materialele sale de dimineață, au fost lovite două bombardiere ucrainene de tip Su-24.

În ultima perioadă, aeronavele de acest tip au fost folosite de militarii ucraineni pentru lansarea unor rachete primite din partea unor state membre NATO, inclusiv de tip SCALP și Storm Shadow.

Nu este pentru prima dată când armata ucraineană se plânge de faptul că trupele ruse induc în eroare echipajele complexelor de apărare antiaeriană prin utilizarea de ținte simulate, formate prin crearea de interferențe electronice. Astfel de ținte forțează sistemele de apărare antiaeriană să tragă literalmente în aer cu muniție scumpă de fabricație occidentală.

Trebuie precizat faptul că atacurile combinate cu rachete și drone executate de militarii ruși în timpul nopții au mai vizat obiective din Regiunile Kirovograd și Khmelnițky, dar și din partea Regiunii Zaporojie aflată sub controlul regimului de la Kiev. Pe timpul acestora au fost distruse, în special, sisteme de sprijin logistic aparținând trupelor ucrainene, dar și depozite de muniții și tehnică militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel