Rușii și-au îngropat tancurile, la propriu, înainte să le abandoneze (Foto). Ucraina - cimitir de tancuri rusești

Tanc rusesc abandonat și îngropat în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Tanc rusesc abandonat și îngropat în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Forțele armate ale Ucrainei au dezgropat mai multe tancuri rusești pe care invadatorii le-au îngropat în pământ, înainte să le abandoneze.

Militarii ucraineni au dezgropat mai multe tancuri rusești. Pe o rețea de socializare, ucrainenii îi iau peste picior pe soldații „profesioniști” ruși care au decis să îngroape tancurile aproape până la turelă înainte să le abandoneze. 

Cu ajutorul unui excavator ucrainenii au reușit să dezgroape tancurile abandonate. Acestea vor trece rapid printr-un proces de mentenanță după care vor fi folosite de forțele armate ucrainene care se confruntă cu o invazie de proporții generată de atacul Federației Ruse care a avut loc pe data de 24 februarie 2022. 

Foto: Ministerul Apărării de la Kiev

1. Tanc ruses... (tanc-rusesc-ucraina-tanc-ingropat_65494800.jpg)

2. -imagine fara descriere- (277249604_283126610667091_697326108368935366_n_86413400.jpg)

3. Tanc ruses... (tanc-rusesc-abandonat-si-ingropat-ucraina_25374000.jpg)

 

 

Pe de altă parte, pe frontul din nordul țării, Ucraina a reușit să recucerească orașul strategic Irpin, aflat la periferia Kievului. Irpin a fost de la momentul invaziei ruse scena unor confruntări teribile. Primarul din Irpin a confirmat că orașul a fost eliberat iar forțele ruse împinse departe de Kiev și Irpin. Totuși, într-o postare pe Telegram acesta atrage atenția că pericolul nu a trecut.

Ieri, ministrul Economiei de la Kiev a estimat la aproximativ 565 miliarde de dolari pierderile provocate de războiul cu Federația Rusă, după mai bine de o lună de conflict. La acestea se adaugă și efecte asupra economiei și explozia șomajului. Totodată, mii de kilometri de drumuri sunt avariate sau distruse în Ucraina.

 

Ucraina a devenit un cimitir de tancuri rusești în cele 5 săptămâni de război

 

Pe lângă distrugerile incomensurabile ale orașelor, uciderea civililor și pierderile militare, rezistența Ucrainei a dus la pierderi enorme în partea rusă. 

Potrivit datelor oficiale de la Kiev, pe lângă aproximativ 17.000 de militari ruși uciși, Moscova a pierdut numeroasă tehnică militară din care 597 de tancuri. În urmă cu patru zile rușii au recunoscut decesul a doar 1.351 de militari în Ucraina. 

Cifrele avansate de ucraineni nu pot fi verificate din surse independente. În orice caz numărul morților chiar dacă nu e atât de mare precum susține Kievul, e cu siguranța mult mai mare decât a anunțat Federația Rusă.

În ceea ce privește tehnica militară, e clar că deși cifrele nu se pot confirma din alte surse, Federația Rusă a pierdut foarte multe tancuri și blindate în primele 5 săptămâni de invazie.

Miile de sisteme NLAW și Javelin pe care aliații din NATO le-au transferat Ucrainei s-au dovedit a fi decisive. Tancurile rusești, marea majoritate tehnică militară sovietică ușor modernizată, nu au putut face față sistemelor antitanc occidentale pe care ucrainenii le dețin, dar nici dronelor turcești TB2.

S-a putut observa totodată în prima lună de război o lipsă totală de coordonare între structurile de forțe rusești, și lipsa de suport aerian pentru forțele terestre ruse, formate din mulți militari lipsiți de experiență și nepregătiți.

CITEȘTE ȘI: Javelin, coșmarul tancurilor rusești în Ucraina. SUA iau în calcul accelerarea urgentă a producției sistemelor antitanc

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel