Rușii se răzbună după lovitura primită aseară la Nova Kahovka. Nikolaev, puternic bombardat – cel puțin 12 răniți

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Orașul Nikolaev, de 600.000 de locuitori, a fost puternic bombardat cu rachete de forțele ruse.

”În dimineața de 12 iulie, Nikolaevul a fost supus unui tir masiv de rachete. Două instituții medicale și clădiri de locuințe au fost lovite. În urma bombardamentelor, 4 persoane au fost rănite, anterior nefiind victime. Informațiile detaliate sunt în curs de clarificare”, a informat șeful Administrației Regionale Nikolaev, Vitali Kim, 08.24.

După o oră și jumătate, Vitali Kim a actualizat bilanțul răniților la 12.

Rușii au lovit, la 4 a.m., inclusiv spitalul. Au folosit 19 rachete, lansate de MLRS tipurile Smerci (Smerch) și Tornado, a mai precizat Kim, la 11.17.

Racheta standard din arsenalul de rachete al MLRS Tornado-S (varianta modernizată a Smerci) are o rază de acțiune maximă de 90 de km, la o masă de 800 de kg, focosul fiind de 243 kg. MLRS Tornado-S întrebuințează și racheta 9M544 care, potrivit unor informații neconfirmate, ar avea o bătaie maximă de 200 de km.

 

Atacul cu rachete este o răzbunare după ce rușii au fost puternic loviți la Nova Kahovka

 

Lovirea cu rachete a Nikolaevului vine, după ce aseară, un depozit al forțelor ruse a fost distrus de sisteme HIMARS ale forțelor ucrainene, în localitatea Nova Kahovka aflată la doar 100 de km. Având în vedere magnitudinea exploziei, se pare că depozitul a fost unul destul de mare.

Se observă că răzbunarea pe civili începe să devină un model de acțiune al armatei ruse după ce a primit o  lovitură serioasă. Sunt atacate intenționat  zone rezidențiale ucrainene cu rachete grele, care provoacă distrugeri masive și multiple victime.

Reamintim că, în dimineața de 1 iulie, la o zi după ce forțele Kievului au reușit să provoace pierderi mari militarilor ruși dislocați pe Insula Șerpilor, forțându-i să părăsească în grabă insula, trupele ruse au bombardat cu rachete localitatea ucraineană Sergheevka (aflată la aproape 90 de km de Insula Șerpilor), 21 de oameni fiind uciși, inclusiv doi copii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel