Explozie colosală în orașul ocupat Nova Kahovka, pe malul stâng al Niprului (VIDEO) – rușii susțin că au fost loviți de un HIMARS ucrainean

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

O explozie puternică a zguduit seara trecută (11 iulie) orașul ucrainean ocupat Nova Kahovka, din regiunea Herson.

Localnicii au publicat numeroase videoclipuri și fotografii ale evenimentului pe rețelele de socializare.

Serghei Klan, consilier al șefului Administrației Regionale de Stat Herson, a anunțat că Forțele Armate ale Ucrainei au lovit depozite ale trupelor ruse.

Explozia a avut loc în jurul orei 22.20 și a fost precedată de un semnal de alarmă aeriană, declanșat de autoritățile de ocupație.

Deocamdată, nu există informații exacte despre ținta atacului sau mijlocul de lovire, însă după cum arată explozia, cel mai probabil, a fost lovit un depozit de muniție.

Serviciul de Informații al Ministerul ucrainean al Apărării (GUR), citat de Defense Express, a prezentat, recent, interceptări cu militari ruși care se plâng de faptul că specialiștii lor nu depozitează corect muniția. Artileria ucraineană distruge tot ce ”nu este bine mascat” iar depozitele se află la suprafață. ”Nu s-a săpat suficient pentru depozite”, iar ”o lovitură distruge totul”, se precizează în înregistrarea prezentată de GUR.

Mass-media rusească a prezentat o versiune despre utilizarea sistemului militar HIMARS. În ceea ce privește ținta, propaganda Moscovei a susținut inițial că s-a tras asupra centralei electrice a barajului de pe Nipru de la Nova Kahovka dar, ulterior, s-a prezentat o versiune neplauzibilă a lovirii unui depozit de salpetru, potrivit publicației ucrainene Militarnyi (Mil.in.ua).

Apă din lacul de acumulare Kahovka este trimisă prin Canalul Crimeii de Nord și Canalul Nipru–Krivoi Rog pentru a iriga suprafețe mari din sudul Ucrainei și peninsula Crimeea.

În segmentul ucrainean al canalelor Telegram se răspândesc versiuni conform cărora rușii au concentrat depozite de combustibil și muniție în zona care a fost lovită.

Vin informații despre casele din apropiere avariate și geamurile sparte.

În aceeași zi, 11 iulie 2022, Irina Vereșciuk - viceprim-ministru și ministru al reintegrării teritoriilor temporar ocupate, a făcut apel la rezidenții din zonele ocupate temporar din regiunile Herson și Zaporojie să se evacueze prin toate mijloacele posibile.

Vereșciuk a mai subliniat că armata ucraineană va elibera teritoriile ocupate temporar, dar inamicul folosește populația locală ca scut uman.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel