Rușii se laudă că noile radare Nebo-M pot detecta cu ușurință F-35 și F-22, avioanele stealth ale SUA

Tudor Curtifan / 29 mai 2021 / 15:05
Sursă foto: F-35
Sursă foto: F-35

Rușii spun că noile radare mobile de tip Nebo-M sunt capabile să identifice aeronave inamice, inclusiv avioane ce dispun de tehnologie stealth, precum F-35 au F-22 Raptor.

Potrivit dezvoltatorului Almaz-Antey, radarele mobile Nebo-M pot detecta rachete balistice, drone și avioane, inclusiv cele cu tehnologie stealth.

Publicația noastră a scris încă de anul trecut, din luna octombrie, că rușii au luat decizia dotării Diviziei 76 Apărare Antiaeriană din Regiunea Militară Centru cu noile radare mobile de tip Nebo-M. Acestea vor asigura monitorizarea spațiului aerian deasupra Regiunilor Volga și Ural. 

Spre deosebire de radarele sistemelor de rachete antiaeriene, Nebo-M se va afla în permanență în serviciu și va efectua supravegherea non-stop a spațiului aerian. Noile complexe de radiolocație vor merge la Diviziei 76 Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Centru, care este cea mai mare unitate rusă de profil din întreaga regiune a Asiei Centrale.

 

Rușii se laudă că dețin tehnologia necesară pentru a detecta avioanele stealth F-35 și F-22 ale americanilor

 

Iar în cursul săptămânii trecute, în cadrul evenimentului New Knowledge, Yan Novikov, directorul concernului Almaz-Antey, producătorul radarelor Nebo-M, a lăudat produsul rus, reiterând faptul că aceste radare pot identifica fără probleme aeronave de generația a V-a.

Directorul rus nu s-a ferit să numească avioanele americane F-35 și F-22.

„Radarul Nebo-M este o amenințare reală a tehnologiilor stealth. El poate detecta fără probleme avioane de vânătoare precum F-22 sau F-35”, a declarat conducătorul concernului Almaz-Antey, citat de agenția de presă Tass, în cadrul evenimentului care a avut loc la finalul sătpămânii trecute.

Conform datelor concernului Almaz-Antey, noile radare de tip Nebo-M pot detecta ținte aerodinamice și balistice, precum și surse de bruiaj la o altitudine de până la 80 de kilometri și pe o rază de 600 de kilometri.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy