Rușii se laudă că noile radare Nebo-M pot detecta cu ușurință F-35 și F-22, avioanele stealth ale SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: F-35
Sursă foto: F-35

Rușii spun că noile radare mobile de tip Nebo-M sunt capabile să identifice aeronave inamice, inclusiv avioane ce dispun de tehnologie stealth, precum F-35 au F-22 Raptor.

Potrivit dezvoltatorului Almaz-Antey, radarele mobile Nebo-M pot detecta rachete balistice, drone și avioane, inclusiv cele cu tehnologie stealth.

Publicația noastră a scris încă de anul trecut, din luna octombrie, că rușii au luat decizia dotării Diviziei 76 Apărare Antiaeriană din Regiunea Militară Centru cu noile radare mobile de tip Nebo-M. Acestea vor asigura monitorizarea spațiului aerian deasupra Regiunilor Volga și Ural. 

Spre deosebire de radarele sistemelor de rachete antiaeriene, Nebo-M se va afla în permanență în serviciu și va efectua supravegherea non-stop a spațiului aerian. Noile complexe de radiolocație vor merge la Diviziei 76 Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Centru, care este cea mai mare unitate rusă de profil din întreaga regiune a Asiei Centrale.

 

Rușii se laudă că dețin tehnologia necesară pentru a detecta avioanele stealth F-35 și F-22 ale americanilor

 

Iar în cursul săptămânii trecute, în cadrul evenimentului New Knowledge, Yan Novikov, directorul concernului Almaz-Antey, producătorul radarelor Nebo-M, a lăudat produsul rus, reiterând faptul că aceste radare pot identifica fără probleme aeronave de generația a V-a.

Directorul rus nu s-a ferit să numească avioanele americane F-35 și F-22.

„Radarul Nebo-M este o amenințare reală a tehnologiilor stealth. El poate detecta fără probleme avioane de vânătoare precum F-22 sau F-35”, a declarat conducătorul concernului Almaz-Antey, citat de agenția de presă Tass, în cadrul evenimentului care a avut loc la finalul sătpămânii trecute.

Conform datelor concernului Almaz-Antey, noile radare de tip Nebo-M pot detecta ținte aerodinamice și balistice, precum și surse de bruiaj la o altitudine de până la 80 de kilometri și pe o rază de 600 de kilometri.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel