Rușii se joacă cu focul: Încă o detonare de muniții a avut loc în Crimeea, în apropiere de Dzhankoi

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 16.08.2022, în urma unui incendiu izbucnit la o unitate militară din districtul Dzhankoi din Peninsula Crimeea, s-a produs detonarea muniției aflate într-un depozit temporar.

“Pe 16 august, în jurul orei 06.15 (ora Moscovei), în localitatea Maiskoye din districtul Dzhankoi, a izbucnit un incendiu pe teritoriul unui loc de depozitare temporară a muniției unei unități militare. În urma incendiului, muniția a fost detonată și s-a produs o explozie puternică”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

“Potrivit rapoartelor de la fața locului, până în prezent nu au fost semnalate victime”, au menționat reprezentanții ministerului.

După cum au precizat aceștia, au fost luate măsuri pentru stingerea incendiului și stabilirea cauzelor sale.

Comentariul autorului: Detonarea accidentală a munițiilor are loc din nou în Peninsula Crimeea, la scurt timp după dezastrul produs, se pare din același motiv, în cadrul Bazei Aeriene Saki de lângă Novofedorovka.

Acestea sunt provocate de incendii produse cel mai probabil din cauza unor neglijențe în serviciu, apărute pe fondul manipulării și depozitării în condiții improprii a munițiilor (în special rachete și proiectile de artilerie).

Acțiunile de luptă desfășurate de trupele ruse în Ucraina presupun transferuri mari de muniții, care sunt depozitate temporar în apropierea frontului, în special în Crimeea (în proximitatea unor aerodromuri) și în regiunile controlate de militarii ruși în estul și sud-estul Ucrainei.

Trebuie menționat faptul că exploziile de la Dzhankoy au fost confirmate de partea rusă după ce, inițial, acestea au apărut pe rețelele de socializare.

În postările de pe Twitter s-a afirmat că exploziile s-au soldat cu doi răniți, iar populația din localitatea Azovske a fost evacuată pe o rază de cinci kilometri. De asemenea, se pare că și calea ferată din zonă a fost avariată.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel