Rușii se bombardează singuri: Canalele ruse admit că 38 de bombe au fost „scăpate” de aviația militară deasupra propriilor teritorii, doar în ultimele 3 luni

Ionel Copcea |
Data publicării:

Canalul rusesc de Telegram “Astra” a informat că, în ultimele trei luni, avioanele de luptă rusești au scăpat deasupra teritoriului rusesc și a teritoriilor ocupate din estul Ucrainei cel puțin 38 de bombe de aviație. 

Informația a fost preluată, pe 17.05.2024, de mai multe surse rusești și ucrainene, dar și de agenția de presă cehă ČTK.

Pe 15 mai, avioane de luptă din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au aruncat trei bombe de aviație de o jumătate de tonă de tip FAB-500 în Regiunea Belgorod.

Una dintre acestea a căzut chiar lângă parcul acvatic Lazurny din localitatea Lazurnoye de lângă Belgorod. O altă bombă a fost găsită în apropierea satului Krutoy Rog, iar a treia în satul Zarechye-Vtoroye”, a scris utilizatorul canalului Astra, referindu- se la ultimele cazuri de acest gen. Acesta a precizat că, în niciunul din cele trei cazuri, nu au fost înregistrate victime.

3. Bombe de a... (1_64667300.jpg)

Bombe de aviaţie ghidate FAB-500 (în mijloc) / Foto: Wikipedia

Potrivit sursei, cazul anterior s-a petrecut cu numai o zi mai devreme, când o bombă de aviație sau o rachetă neprecizată a căzut dintr-un avion în localitatea  Probuzhdeniye din Regiunea Voronej.

Sursa citată a reamintit și situația din 04 mai, când o bombă de aviație FAB-500 a căzut dintr-un avion rusesc direct pe localitatea Belgorod. Incidentul s-a soldat cu rănirea a șapte persoane și avarierea a 31 de case și 10 mașini. Din cauza amplorii acesteia, autoritățile ruse au încercat să mușamalizeze cauza.

Serverul RBK-Ucraina a legat bombardamentele rusești asupra teritoriilor proprii, în special din Regiunea Belgorod, de ofensiva desfășurată de trupele ruse în Regiunea vecină ucraineană Harkiv. Astfel de incidente apar din cauza unor probleme tehnice ale mijloacelor aeriene ale Forțelor Aerocosmice ruse participante la sprijinirea ofensivei.

3. Avion de t... (su-34_96670100.png)

Avion de tip Su-34 al Federației Ruse. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Problemele legate de utilizarea bombelor de aviație rusești au fost semnalate recent și de informațiile militare britanice.

În raportul acestora din 11 mai, publicat pe site-ul Ministerului britanic al Apărării, a fost indicată amenințarea reprezentată pentru populația civilă de incidentele de acest fel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel