Rușii operaționalizează încă o platformă purtătoare de rachete hipersonice Zircon. Fregata Amiral Golovko va fi livrată Forțelor Navale

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 31.01.2023, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că noua fregată Proiect 22350, Amiral Golovko, va fi predată Forțelor Navale ale Federației Ruse în luna martie a acestui an.

 

,,Potrivit planurilor curente, fregata Amiral Golovko va fi predată Forțelor Navale în luna martie. Data exactă de livrare va fi stabilită de Comandamentul Principal al Forțelor Navale”, a precizat sursa.

Ministerul rus al Apărării a anunțat recent că, pe 06 decembrie 2022, fregata Amiral Golovko a finalizat prima etapă a testelor de uzină pe mare, care au fost efectuate în Golful Finlandei, și s-a întors la dana Șantierului naval nordic (parte Corporației întrunite constructoare de nave).

Prima ieșire pe mare a noii nave a durat 10 zile. În acest interval, echipajul fregatei și echipa de predare din cadrul șantierului au verificat în practică manevrabilitatea navei, precum și performanța componentelor, mecanismelor și sistemelor de la bord.

Comentariul autorului: Inițial, fregata Amiral Golovko trebuia să fie livrată Forțelor Navale ale Federației Ruse până la sfârșitul anului 2022.

La fel ca și celelalte două nave de acest tip, Amiral Gorshkov și Amiral Kasatonov, fregata Amiral Golovko va fi introdusă în dotarea Flotei de Nord.

Noua fregată va fi prima navă rusească dotată din construcție cu rachete hipersonice Zircon. Până în prezent, acestea au fost instalate doar la bordul fregatei Amiral Gorshkov, care a asigurat și testarea lor, efectuând 10 lansări asupra unor ținte navale și de coastă.

Probabil că, simultan cu predarea fregatei Amiral Golovko, va avea loc și introducerea oficială în dotarea Forțelor Navale a rachetelor hipersonice Zircon.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel