Rușii mizează pe drone kamikaze Shahed 136 (Geran-2), o soluție ieftină împotriva sistemelor ucrainene. UAV-urile, folosite zilnic în atacurile asupra Ucrainei

Ionel Copcea |
Data publicării:

În ultima perioadă, Forțele Armate ale Federației Ruse au executat atacuri zilnice asupra unor obiective militare și de infrastructură de pe teritoriul Ucrainei, întrebuințând drone kamikaze și diverse tipuri de rachete.

Trupele ruse folosesc în mod frecvent drone Geran-2, rachete de croazieră cu bazare aeriană (H-59MK2), maritimă (Kalibr-NK) și terestră (Iskander-M/Iskander-K), precum și rachete balistice și hipersonice (Kinzhal). De asemenea, militarii ruși întrebuințează în prima linie drone Lancet, bombe de aviație FAB-250/500/1500, rachete dirijate Krasnopol și alte mijloace de distrugere.

Recent, armata rusă a început să acorde o atenție specială distrugerii sistemelor de apărare antiaeriană ale Ucrainei, indiferent de raza de acțiune, aflate în apropierea liniei frontului. Acest lucru este necesar pentru a asigura activitatea de luptă continuă a aviației în cazul începerii contraofensivei anunțate anterior a Forțelor Armate ale Ucrainei. De câteva luni, trupele ucrainene au adus sistemele de apărare antiaeriană de tip Osa, Buk și S-300 în prima linie pentru a acoperi forțele terestre împotriva atacurilor aeriene, iar acum rușii le vânează în mod activ. 

 

De ce mizează ocupantul rus pe dronele kamikaze Shahed 136 (Geran-2)

 

Totodată, rușii au intensificat întrebuințarea dronelor kamikaze Shahed 136, redenumite de ruși Geran-2, de-a lungul liniei frontului. Acestea sunt echipate cu focoase puternice cu o greutate de 50 de kilograme, care garantează distrugerea vehiculelor blindate. Presa de propagandă din Rusia, precum portalul Topwar, scrie că Geran-2 poate distruge chiar și blindatele acoperite cu mijloace de protecție moderne. În fiecare zi, zeci de muniții de acest tip sunt folosite pentru a lovi ținte adânc în spatele liniilor ucrainene.

Această abordare are o explicație destul de simplă. În primul rând, producția industrială (de serie) a dronelor kamikaze Shahed 136/Geran-2 a atins nivelul necesar (suficient). În al doilea rând, aceste muniții lovesc cu succes țintele acoperite de sistemele ucrainene de război electronic Bukovel, Polonaise, Nota, Enklav și Mandat-M/B1E, ceea ce indică faptul că dronele au module GPS cu antene protejate împotriva zgomotului, ceea ce face dificilă detectarea și distrugerea acestora.

În al treilea rând, dronele kamikaze Shahed 136/Geran-2 sunt relativ ieftine, iar producția de masă le permite să fie folosite pentru a deschide apărarea antiaeriană a adversarului, în locul rachetelor de croazieră, care sunt mult mai scumpe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel