Rușii lucrează intens la lipirea centralei nucleare Zaporijjea la sistemul energetic al F. Ruse

Centrala Nucleară Zaporijjea
Centrala Nucleară Zaporijjea

Rusia se pare că dorește să grăbească conectarea Centralei Atomo-electrice de la Zaporijjea la sistemul energetic al Federației Ruse.

 

Moscova ar intenționa să conecteze Centrala Nucleară Zaporoje (în ucraineană Zaporijjea), la sistemul energetic al Rusiei, se arăta, zilele trecute, într-un comunicat al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

”După informațiile disponibile, la Energodar, din 2 februarie, inamicul creează o comisie la centrala nucleară pentru verificarea a două linii electrice de 750 KW în vederea planificării lucrărilor de refacere și a furnizării energiei pentru tranzitul energiei electrice din CNE Zaporizhzhia către Rusia”.

Potrivit unui alt comunicat Energoatom, rușii încearcă să recruteze peste 100 de specialiști din Belarus pentru a lucra la ZNPP (Centrala nucleară Zaporoje), existând posibilitatea ca ocupanții să aducă la ZNPP aproximativ 150 de specialiști în reparații, recrutați probabil de la Centrala Nucleară Astravets din Belarus.

"Evident, ei (specialiștii belaruși - n.r.) sunt necesari pentru a repara rapid daunele cauzate de bombardamente, pe care rușii înșiși le aranjează. Iar ocupanții ruși nu sunt în măsură să forțeze lucrătorii ucraineni să coopereze", a adăugat Energoatom.

 

Discuțiile pentru crearea unei zone de siguranță trenează

 

în acest timp, adjunctul ministrului rus de externe Serghei Ryabkov, a declarat că negocierile pentru crearea unei zone de siguranță în jurul centralei nucleare Zaporijjea  sunt dure, iar Kievul pare să amâne timp.

"În timp ce consultările cu AIEA sunt în desfășurare, nu ar fi corect să se facă publice informații despre posibilii parametri ai zonei de protecție ZNPP. Procesul de negociere nu progresează ușor", a spus Ryabkov într-un interviu acordat agenției RIA Novosti, scrie Reuters.

"Am trimis propunerile noastre lui Rafael Grossi, directorul general al agenției. Din câte știm, Kievul nu a dat încă un răspuns clar inițiativei șefului AIEA. Aparent, doar stagnează".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel