Una dintre cele mai grave lovituri încasate de Rusia până acum: Forțele speciale ale Ucrainei au distrus 9 elicoptere și un depozit pe aerodromurile Berdiansk și Lugansk

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta sud-estului Ucrainei. Loviturile asupra aerodromurilor din Berdiansk și Luhansk / Elicopter al Federației Ruse
Harta sud-estului Ucrainei. Loviturile asupra aerodromurilor din Berdiansk și Luhansk / Elicopter al Federației Ruse

În noaptea de 17 octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au lovit elicoptere și echipamente ale trupelor ruse staționate pe aerodromurile de lângă Berdiansk și Luhansk. Inițial, a fost anunțat că două elicoptere au fost lovite, dar se pare că pierderile rușilor sunt mult mai serioase.

În noaptea de 17 octombrie, în presa locală a apărut un videoclip cu explozii presupuse în Berdiansk. Inițial, Statul Major a comunicat că unitățile forțelor de rachete au lovit 2 elicoptere pe locurile de aterizare, un depozit de muniții și o piesă de artilerie inamică.

Ulterior, Forțele de operațiuni speciale ale Armatei Ucrainei au clarificat care ar putea fi amploarea distrugerilor.

Forțele de operațiuni speciale au desfășurat o operațiune de succes pe aerodromurile Berdiansk și Lugansk în noaptea de marți, 17 octombrie.

Imagine ilustrativă: Elicopter Ka-52, SoiuzMash

„Aveam informații despre utilizarea de către inamic a aerodromurilor din Berdiansk și Luhansk ocupate temporar, precum și despre prezența unei cantități semnificative de aviație și echipamente speciale și muniție”, se arată în mesaj. 

Aceste informații au fost verificate și confirmate, susține presa ucraineană. Coordonatele și datele necesare au fost transferate unităților Forțelor de Apărare. În urma loviturii din noaptea de 16 spre 17 octombrie, ocupanții au suferit pierderi semnificative. 

Conform celor mai recente date, următoarele echipamente militare au fost distruse în Berdyansk și Lugansk :

  • nouă elicoptere cu diverse modificări

  • echipamente speciale care erau amplasate pe aerodromuri

  • lansator antiaerian

  • depozit de muniții 

  • pistele aerodromului au fost avariate

Pe lângă echipamente, pierderile inamicului se ridică la zeci de morți și răniți, se mai menționează în mesaj.

Harta sud-estului Ucrainei. Loviturile asupra aerodromurilor din Berdiansk și Luhansk

Propagandiștii ruși au numit atacul „ una dintre cele mai grave lovituri ” din timpul războiului pe scară largă purtat împotriva Ucrainei.

Canalul Telegram Fighterbomber, care este condus probabil de căpitanul Forțelor Armate ale Federației Ruse Ilya Tumanov, a raportat despre distrugerile din 17 octombrie, deși nu este specificat ce aerodrom este în discuție, notează NV

„Una dintre cele mai grave lovituri din toată perioada operațiunii speciale (invazia Ucrainei n.r.). Daca nu chiar cea mai seriosă. Sunt pierderi atât la oameni, cât și la echipamente”, se spunea în mesajul publicat marți dimineața, 17 octombrie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel