După Avdiivka, ucrainenii au confirmat că s-au retras din mai multe sate. Rușii schimbă tactica și au început să atace în grupuri mai mari

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni, Foto: Brigada separată 110 mecanizată
Militari ucraineni, Foto: Brigada separată 110 mecanizată

După ce au preluat controlul asupra Avdiivka, rușii au preluat controlul asupra satelor Stepove și Severne, a anunțat marți armata ucraineană.

„Trupele noastre s-au retras din satele mai mici Severne și Stepove”, a declarat Dmitro Likhovî, purtătorul de cuvânt al grupului ucrainean Tavria, care luptă împotriva forțelor ruse pe această secțiune a frontului, potrivit UkrainskaPravda

Zilele trecute, armata rusă a capturat și satul Lastocikine, situat la aproximativ doi kilometri vest de Avdiivka.

Ucrainenii și-au anunțat retragerea din Avdiivka pe 17 februarie. Acolo, trupele ucrainene s-au trezit într-un „buzunar” unde aveau inamicul din trei părți și erau amenințate cu încercuirea. A fost cea mai semnificativă schimbare de pe front din mai 2023, când rușii au capturat orașul Bahmut.

Marți, ucrainenii au raportat că au ocupat poziții defensive pe linia Orlivka–Tonenke–Berdichi. Retragerea forțelor ar trebui să ajute armata ucraineană să oprească înaintarea Rusiei spre vest.

 

Rușii schimbă tactica în zonele Avdiiv și Marinka

Foto ilustrativ: Militar rus, în timpul unor exerciții efectuate înainte de startul invaziei din Ucraina / Armata Rusă, facebook, ministerul apărării

Ministerul rus al Apărării a raportat și despre progresele din jurul Avdiivka, potrivit cărora forțele ruse „au ocupat linii și poziții mai avantajoase”. În același timp, unitățile de invazie urmau să lovească poziții ucrainene în apropierea altor trei sate.

Forțele ruse și-au schimbat tactica în direcțiile Avdiivka și Marinka și au început să atace în grupuri mai mari, a adăugat Dmitro Likhovî, purtătorul de cuvânt al grupului ucrainean Tavria.

„Până acum, am spus că inamicul încearcă să desfășoare operațiuni de asalt cu grupuri mici de asalt până la dimensiunea unui detașament, dar în ultimele zile rușii au crescut intensitatea atacurilor lor și au crescut numărul acestora. grupuri de asalt. În special, acestea sunt grupuri de asalt până la un pluton, și uneori chiar o companie, precum cele din direcția Marinka”.

Potrivit ISW, forțele ruse au recâștigat inițiativa a nivelul întregului front. Forțele ruse vor avea capacitatea de a manevra concentrările de rezervă și de a determina cum și unde să aloce resursele, forțând în același timp Ucraina să rămână în defensivă atâta timp cât Rusia va menține inițiativa strategică, se mai arată în analiza ISW. 

 

Rămase și fără muniție, forțele ucrainene sunt obosite după doi ani de război

 

Brigada separată 110 mecanizată, care a fost angrenată în apărarea la Avdiivka, a intrat în rotație. Militarii brigăzii au sugerat că aceasta este prima pauză de la începutul invaziei la scară largă, așa cum ase arată în postarea de pe Facebook a Brigăzii 110, citată de UPravda

„Plecăm la odihnă. Plecăm cu capul sus. După doi ani de confruntare, în sfârșit rotație. Ne vom aduna puterile pentru a învinge din nou inamicul. Le dorim rezistență unităților care ne-au înlocuit și să distrugă pe cât posibil „orcii”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel