Rușii au redislocat în Kaliningrad trei avioane MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 18.08.2022, trei avioane MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal au fost redislocate în Regiunea Kaliningrad, în cadrul măsurilor suplimentare de descurajare strategică.

“Astăzi, 18 august, în cadrul implementării unor măsuri suplimentare de descurajare strategică, trei avioane MiG-31I cu rachete hipersonice Kinzhal au fost redislocate pe aerodromul Chkalovsk din Regiunea Kaliningrad”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Potrivit reprezentanților ministerului, “în timpul zborurilor, avioanele MiG-31I au desfășurat activități comune cu Aviația de vânătoare a Armatei 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest, precum și cu Aviația navală a Flotei din Marea Baltică”.

După cum a informat Ministerul rus al Apărării, de pe aerodromul din Chkalovsk, avioanele MiG-31I dotate cu rachete hipersonice Kinzhal vor desfășura serviciul de luptă permanent.

Kinzhal este un complex de aviație cu rachetă aerobalistică hipersonică de mare precizie. Acesta a fost dezvoltat pe baza modernizării avionului de vânătoare-interceptare cu rază lungă de acțiune de tip MiG-31. Militarii ruși afirmă că acesta este capabil să distrugă ținte la distanțe de peste 2.000 de kilometri, garantând depășirea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă actuale și de perspectivă.

Ministerul rus al Apărării a anunțat întrebuințarea complexului de aviație Kinzhal în cadrul “operației militare speciale” din Ucraina.

               

Nu e prima dată când rușii dislocă MiG-31 cu rachete hipersonice Kinzhal în Kaliningrad

 

Comentariul autorului: Nu este prima dată când reprezentanții ruși anunță dislocarea temporară de avioane MiG-31 cu rachete Kinzhal în Regiunea Kaliningrad. De exemplu, două aeronave de acest tip au fost transferate în zonă și la începutul lunii februarie 2022. Acestea au fost mutate de pe aerodromul Soltsy pe aerodromul Chernyakhovsk din Regiunea Kaliningrad. Probabil că partea rusă folosește redislocarea periodică a avioanelor dotate cu rachete Kinzhal pentru a-și demonstra capacitatea de apărare a enclavei în cazul unui conflict cu statele membre NATO în regiune.

Avioanele MiG-31I aparțin regimentului de aviație format la sfârșitul anului trecut pe aerodromul Savasleika din Regiunea Nizhny Novgorod. Acesta face parte din compunerea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Regimentul dotat cu avioane MiG-31K și MiG-31I purtătoare de rachete hipersonice Kinzhal va fi operaționalizat integral până la sfârșitul acestui an. Probabil, unitatea va include două escadrile cu câte 12 avioane fiecare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel