Rusia a modificat rachetele antiaeriene S-300 pentru a crește raza și a lovi ținte la sol în Ucraina, dar precizia lor a scăzut dramatic

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem S-300 al Rusiei
Sistem S-300 al Rusiei

Ucrainenii spun că, urmare utilizării de rachete S-300 modificate artizanal, precizia acestora a scăzut puternic și sunt lovit și ținte civile.

”Ocupanții ruși au intervenit asupra rachetei antiaeriene S-300, motiv pentru care precizia ei a scăzut foarte mult”, explică purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Yuri Ignat, transmite Ukrinform.

Potrivit informațiilor sale, inamicul are încă multe rachete S-300, precum și rachete de tip Kh-22. Dar nu este clar în ce stare sunt și cât de precise vor fi acestea.

„Ne obișnuim cu pacea foarte repede. Dar vreau să vă reamintesc că pe 10-11 octombrie, dar între 17 - 23  octombrie au fost zile în care au avut loc atacuri cu rachete.

Un atac cu rachetă poate avea loc în orice moment, nu trebuie să vă relaxați. Pentru că inamicul este insidios, vede că ne distruge infrastructura”, a spus el.

 

Rusia are probleme mari cu rachetele Iskander. Modificările aduse la S-300 au scăzut dramatic precizia

 

Ignat a subliniat că inamicul a schimbat tactica atacurilor cu rachete din cauza lipsei acestora. „Da, nu sunt suficiente rachete. Ele pot fi aduse, doar din Iran și Coreea de Nord. În ceea ce privește rachetele de tip Iskander, inamicul are în prezent un deficit foarte mare de astfel de rachete. Și-au epuizat deja stocul așa-zis inepuizabil. De aceea ei cer și încearcă să obțină rachete balistice din Iran”.

Potrivit lui Ignat, stocul Rusiei este pe „avarie” și în cazul celorlalte tipuri de rachete. Din acest motiv, loviturile recente ale armatei ruse țintesc exclusiv infrastructura critică.

„Alte obiective militare sau strategice importante nu mai prezintă interes pentru inamic. Dar nici aici nu ar trebui să ne relaxăm. Cu toate acestea, statisticile arată că inamicul lovește preponderent ținte energetice. Cel mai masiv atac a fost pe 10 octombrie. Din totalul de 84 de rachete lansate, 55 au fost de tip Kh-101 și Kha-55, care sunt și cele mai scumpe".

Grafic: Ucraina susține că stocurile Rusiei de rachete Iskander dunt pe terminate (mai are aprox. 13%), în timp ce rachetele Kalibr, Kh-55 și Kh-101 sunt jumătate consumate.

Cu toate acestea, inamicul are un număr suficient de rachete de tip Kh-22, dar nu este clar în ce stare sunt cât de precise sunt.

„Pentru că sunt inexacte în sine. În plus, nu uitați că pot avea mii de rachete S-300. Au foarte multe rachete, rămase în depozite. Sunt rachete antiaeriene, pe care le avem și noi în serviciu. Evident, sunt din abundență. Compania care le folosește și le produce a făcut mult astfel de rachete. Prin urmare, aceste rachete sunt folosite de inamic în regiunile din prima linie. Inamicul le-a mărit puțin raza de acțiune, a făcut unele modernizări folosind metode artizanale pentru lansări de până la 150 km. Dar cu cât o astfel de rachetă este lansată mai departe (în Zaporijjia, Regiunea Mîkolaiv și Regiunea Harkiv), cu atât este mai inexactă. Precizia scade dramatic și, din păcate, de aceea avem astfel de consecințe, populația civilă, oamenii mor”, mai spune Ignat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel