Rușii au lovit centrala nucleară Ucraina Sud. Racheta a căzut la 300 m de reactoare - VIDEO

Ciprian Dumitrache, DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Explozie pe teritoriul centralei nucleare Ucraina Sud, 19 septembrie 2022. Un cadru din videoclipul postat de Energoatom
Foto: Explozie pe teritoriul centralei nucleare Ucraina Sud, 19 septembrie 2022. Un cadru din videoclipul postat de Energoatom

Compania nucleară de stat a Ucrainei, Energoatom, a anunțat că Rusia a executat atacuri cu rachete în apropierea Centralei Nucleare Pivdenonoukrainsk (Ucraina Sud).

Potrivit unui mesaj postat pe Telegram de compania ucraineană de stat Energoatom, „pe 19 septembrie, ora 2.20, armata rusă a bombardat zona industrială a Centralei Nucleare Pivdenonoukrainsk (Ucraina Sud)”.

„O explozie puternică a unei rachete avut loc la doar 300 de metri de reactoare. Unda de șoc a avariat clădirile centralei, peste 100 de geamuri fiind sparte. [...] Una dintre unitățile hidraulice ale centralei nucleare, care face parte din complexul energetic Ucraina Sud, a fost închisă”, se precizează în mesaj.

De asemenea, în urma exploziei, trei linii electrice de înaltă tensiune au fost deconectate.

Link video: https://mil.in.ua/wp-content/uploads/2022/09/VID_20220919_101841_664.mp4?_=1

În același timp, Energoatom a precizat că nu s-au înregistrat victime în rândul personalului centralei și că, în prezent, toate cele trei unități energetice ale acesteia funcționează normal.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat la rândul său, tot pe canalul Telegram, înregistrări video cu rachetele rusești care bombardează centrala nucleară Ucraina Sud.

"Agresorii au vrut să reia bombardamentele, dar au uitat ce reprezintă o centrală nucleară. Rusia pune în pericol întreaga lume. Trebuie să o oprim până nu este prea târziu", a subliniat Zelenski.

Centrala nuclearo-electrică Ucraina Sud este situată pe malul stâng al fluviului Bugul de Sud, în apropierea lacului de acumulare Tashlitsky, lângă orașul Yuzhno din Regiunea Nikolaev. Unitățile nucleare ale acesteia sunt practic cele mai apropiate de frontiera României, fiind situate la aproximativ 200 km de Chișinău și la mai putin de 300 km de Iași.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel