Rușii au intrat în faza finală a testelor submarinului Belgorod, primul purtător de drone nucleare Poseidon

Ionel Copcea |
Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 25.06.2022, citând o sursă din cadrul construcțiilor navale, că submarinul cu destinație specială Belgorod, Proiect 09852, purtător de drone nucleare Poseidon, desfășoară testele de stat în Marea Barents.

“În prezent, submarinul Belgorod se află în teste în Marea Barents, urmând ca, după finalizarea acestora, să fie predat Forțelor Navale ale Federației Ruse”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, submarinul nuclear Proiect 09852 se va afla în exploatare experimentală la Flota de Nord, după care va desfășura serviciul de luptă în cadrul Flotei din Oceanul Pacific.

Anterior, o altă sursă a agenției Tass a declarat că submarinul nuclear Belgorod a început testele de uzină de marș în luna iulie 2021. După cum era planificat inițial, acesta trebuia să fie introdus în dotarea Forțelor Navale în anul 2021.

În luna decembrie 2021, directorul general al Șantierului Naval Sevmash, Mikhail Budnichenko, a anunțat că submarinul Belgorod va finaliza testele de stat în 2022.

Primul purtător al dronelor nucleare subacvatice Poseidon, submarinul Belgorod, Proiect 09852, a fost lansat la apă pe 23 aprilie 2019 la Șantierul Naval Sevmash.

Pentru prima dată, despre dezvoltarea dronei Poseidon a vorbit președintele rus, Vladimir Putin, într-un mesaj adresat Adunării Federale în luna martie 2018. După cum a declarat acesta, astfel de drone pot fi echipate atât cu focoase convenționale, cât și cu ogive nucleare. Drona are o rază de acțiune nelimitată și o adâncime de operare mai mare de un kilometru.

 

Belgorod va putea transporta până la șase torpile nucleare Poseidon

 

Comentariul autorului: Submarinul K-329 Belgorod va putea să transporte până la șase torpile nucleare Poseidon, cunoscute anterior sub denumirea de Status-6. Torpilele sunt destinate pentru livrarea de focoase nucleare către țărmurile unui adversar potențial, pentru a distruge elemente de coastă importante ale infrastructurii economice a acestuia și pentru a provoca daune garantate inaccepatabile pe teritoriul țării, prin crearea unor zone vaste de contaminare radioactivă, tsunami și alte consecințe devastatoare ale unei explozii nucleare.

În construcție se află și un al doilea submarin nuclear cu destinație specială, purtător de torpile Poseidon. Este vorba despre submarinul Khabarovsk, Proiect 09851, care va fi lansat la apă în anul 2023. Potrivit planurilor curente ale conducerii Forțelor Navale ale Federației Ruse, și al doilea submarin purtător de drone subacvatice Poseidon va fi livrat tot Flotei din Oceanul Pacific.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel