Rușii se adaptează la tacticile ucrainenilor. Pentru prima dată, o dronă maritimă rusească a lovit o țintă de coastă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
PHOTO SOURCE: AITELLY
PHOTO SOURCE: AITELLY

Surse rusești de propagandă de pe rețelele de socializare au informat, pe 14.05.2024, despre prima întrebuințare în cadrul operației militare speciale (așa cum numește Rusia războiul generalizat din Ucraina) a unei drone maritime dezvoltate în Federația Rusă. Potrivit acestora, bărcile fără echipaj de acest tip sunt create în Regiunea Tula.

După cum susțin propagandiștii ruși, astfel de arme devin un răspuns pentru trupele ucrainene, care au folosit pentru prima oară pe scară largă dronele maritime, mai ales prin intermediul Direcției Principale de Informații (HUR / GUR) a Ministerului Apărării, așa cum a arătat în dese rânduri și DefenseRomania.

Prima dronă kamikaze maritimă a trupelor ruse a lovit o țintă de coastă, folosind explozibili cu o greutate de 250 de kilograme (VIDEO). Nu se specifică dacă imaginile provin de la un exercițiu sau de la o misiune de luptă.

Potrivit canalului de Telegram “Dincolo de ceață”, în prezent, raza practică de acțiune a dronei maritime rusești este de 250 de kilometri, cu greutatea normală. Prin reducerea încărcăturii sau creșterea volumui rezervoarelor, o astfel de dronă este capabilă să parcurgă mai mult de 300 de kilometri pe apă.

Astfel de sisteme fără pilot pot fi folosite pentru a efectua atacuri asupra țintelor și infrastructurii maritime atât pe mare, cât și în zona de coastă. În plus, dronele kamikaze pot fi întrebuințate pentru lovirea țintelor din albiile râurilor mari.

Experții militari consideră că dronele maritime rusești sunt capabile să opereze eficient împotriva infrastructurii portuare prin care armata ucraineană transbordează arme, echipamente militare și muniții.

Comentariul autorului: În replică la întrebuințarea dronelor maritime de către Forțele Armate ale Ucrainei, care au provocat daune semnificative navelor Flotei ruse din Marea Neagră și infrastructurii din regiune, partea rusă și-a anunțat intenția de a recurge la folosirea unor astfel de mijloace la sfârșitul anului 2023.

Astfel, în luna noiembrie, reprezentanții Întreprinderii de construcții de mașini Kingisepp (KMZ) au anunțat că, până la sfârșitul anului, armata rusă va primi în dotare primul lot de drone maritime de suprafață, pentru o serie de teste complete în zona operației militare speciale.

Într-o primă fază, până la sfîrșitul anului 2023, a fost planificată livrarea către trupele ruse a primelor 10 drone maritime. Însă, între părți se desfășurau deja negocieri pentru furnizarea dronelor maritime din producția de serie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel