Rușii au folosit din nou complexele de rachete de coastă Bastion din Crimeea pentru a distruge obiective militare ucraineane

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, general maior Igor Konashenkov, a declarat, pe 08.04.2022, că militarii ruși au executat un atac cu rachete ale complexului de coastă Bastion asupra unui obiectiv militar ucrainean din apropiere de Odesa.

,,Cu ajutorul rachetelor de precizie Onyks ale complexului de rachete Bastion a fost distrus un centru de concentrare și pregătire a mercenarilor străini situat în raionul localității Krasnoselka, la nord-est de Odesa”, a precizat Konashenkov, ale cărui declarații au fost preluate de agenția de presă Interfax.

După cum a menționat acesta, Aviația Operativ-Tactică din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Rusiei și Trupele de Rachete au distrus, în total, în ultimele 24 de ore, 81 de obiective militare de pe teritoriul Ucrainei, între care două puncte de conducere, un complex de rachete antiaeriene Osa și trei lansatoare multiple de proiectile reactive, nouă puncte de rezistență și 59 de raioane de concentrare a tehnicii militare.

Igor Konashenkov a declarat, de asemenea, că Forțele Armate ruse au întrebuințat rachete cu bazare aeriană în Regiunea Donețk pentru a distruge armele și echipamentele rezervelor Forțelor Armate ale Ucrainei, care au sosit recent în Donbas.

,,În același timp, mijloacele de apărare antiaeriană rusești au doborât două elicoptere militare ucrainene de tip Mi-8 și Mi-24 în raionul localității Staraya Zburyevka, precum și cinci drone, din care două de tip Bayraktar TB2, în Regiunea Krivoy Rog”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

De la începutul operației militare speciale din Ucraina, Forțele Armate ale Rusiei au distrus 97 de elicoptere, 421 de drone, 228 de sisteme de rachete antiaeriene cu rază lungă și medie de acțiune, 2.019 tancuri și alte mașini de luptă blindate, 223 de lansatoare multiple de proiectile reactive, 874 de instalații de artilerie și aruncătoare de mine, precum și 1.917 unități de tehnică militară specială.

Comentariul autorului: Deși complexul de rachete de coastă de tip Bastion este destinat pentru distrugerea țintelor navale, în ultimii ani, Rusia a întrebuințat rachetele Onyks din dotarea acestuia pentru distrugerea unor ținte terestre.

Folosirea lor în conflictul militar cu Ucraina nu reprezintă însă o premieră. Trupele ruse au întrebuințat pentru prima dată complexele Bastion pentru lovirea unor ținte terestre în anul 2016, în Siria.

Flota rusă din Marea Neagră dispune în prezent de trei divizioane de rachete de coastă de tip Bastion, din care două sunt amplasate în Peninsula Crimeea și unul în Ținutul Krasnodar. Rachetele Onyks din dotarea acestora au o bătaie de aproximativ 500 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel