Rușii au executat un nou val de atacuri nocturne cu drone și rachete de croazieră asupra teritoriului Ucrainei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În noaptea de 09 iunie, Forțele Armate ale Federației Ruse au lansat un nou atac la scară largă asupra țintelor din Ucraina, întrebuințând rachete și vehicule aeriene fără pilot. Dimineața, loviturile au fost confirmate oficial de Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei.

În spiritul obișnuit, armata ucraineană susține că aproape toate rachetele și UAV-urile trase de Forțele Armate ruse în timpul nopții au fost doborâte. Potrivit armatei ucrainene, lovitura a fost efectuată între orele 22.00 și 04.00, iar Forțele Armate Ruse au folosit vehicule aeriene fără pilot Shahed-136/131 și rachete de croazieră cu bazare aeriană Kh-101/Kh-55 pentru a ataca Ucraina.

Comandamentul Forțelor Armate ale Ucrainei susține că, în total, trupele ruse au lansat 6 rachete de croazieră și 16 UAV-uri de atac. Dintre acestea, forțele de apărare antiaaeriană ucraineană ar fi distrus 4 rachete de croazieră Kh -101/Kh -55, 10 drone de atac Shahed-136/131, mai multe UAV-uri Lancet și patru UAV-uri operativ-tactice Orlan-10. În plus, 2 rachete Kalibr au lovit ținte din orașul Uman în cursul zilei de ieri.

Armata ucraineană nu a precizat exact ce obiective au fost lovite de rachetele rusești în cursul nopții. Dar se știe că sosirile acestora au fost înregistrate de localnici în multe orașe ale Ucrainei, de la Harkov până la Lvov, ceea ce face dificil de crezut declarațiile Comandamentului Forțelor Armate ale Ucrainei conform cărora aproape toate rachetele și toate dronele au fost distruse folosind sistemele de apărare antiaeriană.

Între țintele confirmate ca fiind lovite se află un aerodrom cu UAV-uri ale Forțelor Armate ale Ucrainei și puncte de cazare pentru personalul formațiunilor ucrainene retrase de pe teritoriul Regiunii Herson după inundații.

Comentariul autorului: Loviturile aeriene din timpul nopții au fost confirmate și pe rețelele de socializare. Potrivit postărilor de pe Twitter și Telegram, cel puțin șase bombardiere strategice rusești de tip Tu-95MS s-au aflat în raioanele obișnuite de lansare a rachetelor de croazieră din zona Mării Caspice.

De asemenea, partea rusă a ridicat în aer și patru aeronave MiG-31K, dotate cu rachete hipersonice Kinzhal. Deocamdată, nu se știe dacă acestea au și efectuat lansări practice de rachete sau au fost folosite numai pentru descurajare. După cum se știe, în momentul în care există informații despre decolarea unui avion rusesc de tip MiG-31K, pe întreg teritoriul Ucrainei sunt declanșate alarmele aeriene.

Surse: topwar.ru, twitter.com, t.me.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel