Rușii adâncesc misterul și dau publicității prima imagine a noului avion de luptă. Marea întrebare: Avion real sau machetă?

DefenseRomania Team / 16 iul 2021 / 20:08
Sursă foto:Rostec
Sursă foto:Rostec

Compania rusă Rostec a dat publicității prima imagine cu ceea ce rușii anunță a fi un nou avion de luptă pe care îl vor dezvolta în paralele cu programul Su-57.

United Aircraft Corporation (UAC), parte a Rostec, va prezenta noul produs în cadrul expoziției de armament MAKS-2021 care va avea loc săptămâna viitoare în apropiere de Moscova. 

Despre subiect DefenseRomania a scris în aceste zile. Un expert rus e de părere că avioanele vor fi un răspuns al Federației Ruse pentru F-35 iar principalul scop al programului va fi intrarea cu noua aeronavă pe piața externă. Pe de altă parte mult așteptatul avion e văzut și ca un înlocuitor al MiG-29.

Însă acestea sunt pure speculații. Pe data de 20 iulie 2021, în cursul săptămânii viitoare, chiar în prima zi a expoziției, rușii de la Rostec vor prezenta aeronava. 

Interesant e că în pofida zvonurilor cu privire la program, Rostec a reușit să țină departe de presă date despre noul avion. Știm că aeronava va fi dezvoltată pe baza tehologiei de care dispune Federația Rusă și că se vrea a fi un multirol ușor.

Rostec a dat publicității un clip de prezentare al MAKS 2021, un clip de aproximativ 30 de secunde, unde, fugitiv, poate fi observată umbra unei noi aeronave care zboară desupra apei. E bineînțeles o imagine concept, dar mesajul din finalul videoclipului de prezentare e cât se poate de sugestiv „Coming soon” (n.r. - urmează în curând). 

Și totuși, azi au apărut primele imagini foto reale cu avionul. Cel mai probabil un fotograf a reușit să surprindă ceea ce pare a fi noul avion de generația a V-a al Federației Ruse, dezvoltat în paralele cu programul Su-57. Pe imagine se poate observa un avion peste care se află trasă o prelată, în momentul în care e scos dintr-un hangar pe aeroportul rus Zhukov.

Ulterior, după ce imaginile s-au răspândit pe rețelele de socializare, Rostec a dat publicității a redistribuit fotografia, pe care a atașat mesajul „Wanna see me naked?” (n.r. - Vreți să mă vedeți dezvelit?”).

1. Sursă foto... (rostec-avion-rusia_49908800.jpg)

Marea întrebare este desigur dacă în pozele prezentate e o machetă a unui avion ori e o aeronavă reală. Și, bineînțeles, cât de avansat este programul.

Multe răspunsuri vor veni săptămâna viitoare, în momentul în care începe expoziția MAKS 2021.

CITEȘTE ȘI: Rusia va prezenta un nou avion de luptă. Misteriosul proiect ar trebui să stopeze hegemonia F-35 și să înlocuiască MiG-29

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy