”Cea mai masivă ofensivă din ultimele 9 luni”. Rușii aduc întăriri la Avdiivka pentru a distrage atenția de la ofensiva de sud

Artileria armatei ruse / ministerul apărării, facebook
Artileria armatei ruse / ministerul apărării, facebook

Rușii au declanșat, zilele trecute, cea mai semnificativă ofensivă din ultimele nouă luni, lansată pe mai multe direcții ale frontului, confirmă și informațiile Marii Britanii.

Forțele de ocupație ale Federației Ruse au început o ofensivă coordonată în mai multe zone ale frontului de est, constată serviciile de informații  ale Armatei britanice, care consideră că aceasta va fi cea mai importantă operațiune ofensivă a Rusiei, cel puțin din ianuarie 2023.

Potrivit raportului, trupele ruse atacă orașul bine fortificat Avdiivka din regiunea Donețk, o zonă care se află pe linia frontului încă din 2014 și reprezintă principalul obstacol pentru trupele inamice în încercarea lor de a ocupa întreaga regiune Donețk.

La Avdiivka, rușii au reușit să avanseze la sud de oraș, urmând autostrada E50, care leagă Debalțevo de Dnipro.

Statul Major ucrainean a confirmat atacurile rusești : „În direcția Avdiivka, inamicul continuă să încerce să încercuiască localitatea.” Au fost zece atacuri în ultimele 24 de ore. Dar numărul lor este în scădere. Duminică erau înregistrate circa 30 de astfel de încercări.

 

Rușii vor să distragă atenția de la ofensiva din sud, dar repetă scenariul de la Vuhledar, susțin ucrainenii

 

Într-un interviu acordat pubilcației NewVoice, Yevhen Dykii, fostul comandant al companiei batalionului ”Aydar”, a explicat cum trupele de ocupație repetă de fapt lângă Avdiivka ceea ce au încercat să facă la începutul anului lângă Vuhledar și cum vor să distragă atenția Forțelor Armate de la ofensiva din sud.

”Adevărul este că rușii au un (front de) sud fisurat. Deja se sparge cu adevărat. În general, mă bazez pe principiul căruia șobolanii părăsesc nava nava care urmează să se scufunde. Așa că FSB a luat arhivele din Tokmak (localitatea din sud cea mai fortificată). Adică cred că știu ceva. Această „linie Surovikin” din direcția Tokmak se îndoaie deja mult”, arată ofițerul ucrainean.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel