Rusia vrea să dezvolte o fregată dotată cu aproxmativ 50 de rachete de croazieră

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete rusești Kalibr. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Lansarea unei rachete rusești Kalibr. Foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Biroul de Construcții și Proiectare Nordic din Rusia a trecut la elaborarea documentației pentru modernizarea fregatelor Proiect 22350, care vor putea să poarte până la 48 de rachete de croazieră Kalibr, informează agenția de presă rusă Tass, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial.

,,Biroul de Construcții și Proiectare Nordic a încheiat schița proiectului noilor fregate 22350M și, în prezent, în conformitate cu cerințele tehnico-tactice ale beneficiarului, a trecut la elaborarea documentației de lucru pentru construcția acestor nave", a precizat sursa.

Aceasta a menționat că deplasamentul fregatelor din cadrul proiectului modernizat va crește la 7.000 de tone, iar dotarea maximă de la bord cu rachete de croazieră Kalibr va fi de până la 48 de unități.

Reprezentantul Complexului Militar Industrial a declarat că din arsenalul navelor vor face parte și noile rachete hipersonice Zircon.

,,Noile fregate vor primi un sistem unic universal de conducere a focului pentru toate categoriile de mijloace de distrugere ale navei: artilerie, rachete antiaeriene, artilerie antiaeriană, antinavă, antisubmarin, împotriva țintelor de coastă și radioelectronice. Acest fapt, va crește în mod considerabil posibilitățile de luptă ale navelor", a spus sursa.

În prezent, în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse se află prima fregată din cadrul Proiectului 22350, Amiral Gorshkov. A doua fregată, Amiral Kasatonov, desfășoară testele de marș. Deplasamentul acestora este de 4.500 de tone, iar în dotarea lor se află 16 rachete de croazieră Kalibr.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel