Pentru a evita o nouă mobilizare, Rusia vrea să umple golul lăsat de Wagner cu ceceni și noi pușcăriași (Bloomberg)

Militari ruși, facebook, GUR ucrainean
Militari ruși, facebook, GUR ucrainean

Rusia se pregătește să trimită mai mulți luptători și condamnați ceceni în Ucraina pentru a umple golurile lăsate de mercenarii lui Wagner care au fost retrași de pe câmpul de luptă, cred oficialii serviciilor de informații europene.

În timp ce Ucraina avansează constant în partea de est a Bahmutului, unitățile ruse riscă să se rupă pe un front atât de întins, cred oficiali ai serviciilor de informații europene, care au vorbit sub rezerva anonimatului.

Rusia a desfășurat un număr mare de trupe la Bahmut după ce Wagner și-a anunțat retragerea din oraș la sfârșitul lunii mai, lăsând un deficit de militari în zonele ocupate din sudul Ucrainei, au declarat oficialii. 

Ministerul Apărării de la Moscova nu a oferit până acum nicio indicație cu privire la câți mercenari au semnat contracte pentru a se alătura armatei (data limită pentru semnare era 1 iulie).

Ucraina a declarat săptămâna trecută că este puțin probabil ca forțele lui Wagner să reapară pe câmpul de luptă în număr semnificativ. Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei, Kirilo Budanov, a declarat pentru ziarul Ukrainska Pravda că grupul este „cea mai eficientă unitate rusă, care reușise să obțină succesul cu orice preț”.

Acest ”orice preț” înseamnă, minim numărul avansat de Prigojin - 20.000 de mercenari, majoritatea recrutați din închisori, pierduți în lunile de lupte sângeroase pentru Bahmut. El a susținut că a trimis pe câmpul de luptă circa 50.000 de condamnați.

Deși plecarea grupului Wagner nu este de așteptat să schimbe cursul războiului din Ucraina, hotărârea lui Putin de a evita mobilizarea militară completă înseamnă că este probabil ca Rusia să trimită mai mulți ceceni și condamnați în linia frontului în următoarele săptămâni, au spus oficialii europeni.

Dmitri Medvedev a susținut marți că Ministerul Apărării a recrutat 185.000 de noi soldați contractuali până în acest an, inclusiv aproape 10.000 care s-au înscris săptămâna trecută, imediat după revoltă.

După ce a preluat recrutarea condamnaților, Ministerul Apărării a crescut constant numărul deținuților din armată până la aproximativ 15.000, iar totalul este probabil să crească și mai mult, au spus oficialii europeni.

Aproximativ 2.000 servesc în Compania de mercenari „Furtuna Z”, o replică a programului gândit de Prigojin, de a recruta deținuți din închisorile ruse care să lupte în Ucraina.

Nu este clar câte trupe suplimentare ar putea furniza Cecenia. Șeful republicii, Ramzan Kadîrov, a declarat în mai 2023 că 7.000 de soldați ceceni luptau deja în Ucraina, iar alți 2.400 erau antrenați pentru două noi regimente ale Ministerului Apărării.

Luptătorii ceceni nu au fost până acum deosebit de eficienți în timpul războiului. Ei au câștigat porecla „Batalioane TikTok”, deoarece păreau să fie mai activi pe rețelele de socializare decât în ​​luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel